Vuoden 2019 Luomukokin haudutettu ohrapuuro ja omena-kurpitsakompotti

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

Vuoden 2019 Luomukokin haudutettu ohrapuuro ja omena-kurpitsakompotti

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

Vuoden luomukokki Simo Harrivaaran puuro säästää aikaa aamusta. Kun puuron annetaan tekeytyä yön yli uunissa, se on aamulla herätessä valmista. Kompotin voi tehdä vaikkapa muutaman päivän etukäteen ja sitä pystyy hyödyntämään myös muualla, esimerkiksi piimälettujen lisukkeena.

12 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Ohrapuuro

2 dl
rikottuja luomu ohrasuurimoita
1 l
½ tl
suolaa
2 kpl
jauhettua kanelia
1 rkl
ruokokidesokeria
3 rkl

Omena-kurpitsakompotti

2 kpl
luomu omenaa
½ kpl
pieni luomu myskikurpitsa
2 ½ dl
vettä
2 kpl
kanelitankoja
6 kpl
tähtianista
2 rkl
sokeria
2 tl
valkoviinietikkaa

Ohje

  1. Ohrapuuro

  2. Mittaa kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan niin, että vuoka täyttyy puolilleen.
  3. Laita kansi tai folio päälle ja kypsennä 90-asteisessa uunissa vähintään kuuden tunnin ajan, mieluiten yön yli.
  4. Omena-kurpitsakompotti

  5. Kuori omenat ja poista niiden siemenkodat. Kuori myös kurpitsa ja ota siemenet talteen. Leikkaa omenat ja kurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  6. Kiehauta vesi, mausteet, etikka ja sokeri suurehkossa kattilassa. Lisää omena- ja kurpitsakuutiot ja anna hautua hiljalleen noin 50 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Sekoita yön yli hautuneeseen puuroon 4 dl täysmaitoa.
  8. Tarjoile paahdettujen kurpitsansiementen sekä kompotin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›