Vuoden 2019 Luomukokin paahdettua kaalia ja omenaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

Vuoden 2019 Luomukokin paahdettua kaalia ja omenaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

Kokonaisena paahdettu kotimainen kaali on syysruokaa parhaimmillaan. "Se toimii sekä pääruokana että lihan tai kalan lisukkeena. Tässä annoksessa halusin tuoda itse kaalin esiin raaka-aineena, se kun ei seurakseen tarvitse muuta kuin hyvän kastikkeen ja hieman aikaa keittiössä", Vuoden 2019 Luomukokki Simo Harrivaara kertoo.

1 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Paahdetut kaalit ja omena

2 kpl
pieniä luomu suippokaaleja
1 kpl
pieni luomu omena
1 tl
suolaa
oliiviöljyä, mustapippuria

Omena-sahramikerma

100 g
5 dl
1 kpl
sahramia (annospussi)
½ dl
valkoviinietikkaa
1 kpl
omenan kuoret

Ohje

  1. Paahdetut kaalit ja omena

  2. Leikkaa kaalit neljään osaan, valele ne oliiviöljyllä sekä mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Poista siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi, jonka jälkeen lisää ne laakeaan uunivuokaan tai uunipellille kaalien kanssa.
  4. Paahda 180-asteisessa uunissa kaaleja ja omenalohkoja noin 10 minuuttia, käännä ne ympäri ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.
  5. Omena-sahramikerma

  6. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää omenan kuoret ja keitä hiljalleen kunnes kermasta on enää puolet jäljellä.
  7. Siivilöi omenan kuoret pois. Lisää valkoviinietikka ja keitä taas hiljalleen niin pitkään kun seoksesta on enää puolet jäljellä.
  8. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää lopuksi sahrami.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›