Vuoden 2019 Luomukokin Suolakinuskia, cashewpähkinää ja omenaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

Vuoden 2019 Luomukokin Suolakinuskia, cashewpähkinää ja omenaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-luomukokki

"Omenainen jälkiruoka on täydellinen päätös aterialle. Oma henkilökohtainen suosikkini suolakinuski on kovin helppo valmistaa", Vuoden 2019 Luomukokki Simo Harrivaara kertoo.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

3 dl
fariinisokeria
3 dl
1 tl
merisuolaa
4 kpl
pieniä luomu omenia
200 g
200 g
1 tl
valkoviinietikkaa
50 g
cashew pähkinää paahdettuna

Ohje

  1. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia kunnes sokeri on sulanut ja seos on paksuuntunut.
  2. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat neljään osaan.
  3. Lisää omenat kinuskin joukkoon ja kypsennä noin 10-15 minuutin ajan.
  4. Mausta lopuksi merisuolalla.
  5. Sekoita kulhossa ranskankerma, maitorahka ja valkoviinietikka.
  6. Tarjoile omenakinuski paahdettujen cashew pähkinöiden sekä maitorahkan kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›