Vuoden kokin haudutettua peuranpotkaa, selleriä ja riistakastiketta

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Vuoden kokin haudutettua peuranpotkaa, selleriä ja riistakastiketta

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Vuoden kokki Mikko Kaukosen käsissä haudutettu peuranpotka saa seurakseen kokonaisena paahdettua selleriä ja herkullista AURA juustolla maustettua riistakermakastiketta. Syksyinen kokonaisuus, joka vie kielen mennessään!

12 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Haudutettu peuranpotka

4 kpl
peuran potkaa
3 rkl
karkeaa suolaa
2 l
vettä
3 kpl
shalottisipulia
1 kpl
Valkosipuli
3 kpl
porkkanaa
¼ kpl
juuriselleriä
10 kpl
maustepippuria
5 kpl
rosmariinin oksia
2 kpl
laakerinlehtiä
10 dl
katajanmarjaa
10 kpl
timjamin oksia

Paahdettu selleri

2 kpl
juuriselleriä
suolaa
oliiviöljyä
20 kpl
lehtipersiljan oksia
20 kpl
ruohosipulin varsia

Kermainen riistakastike

3 dl
valmista punaviinikastiketta (esim. Puljonki)
1 dl
1 rkl
mustaherukkahyytelöä
10 kpl
katajanmarjaa
1 kpl
rosmariinin oksa
1 rkl
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl

Ohje

  1. Haudutettu peuranpotka

  2. Laita potkat, pilkotut kasvikset, yrtit, mausteet ja suola pataan sekä lisää vettä, jotta potkat peittyvät.
  3. Peitä kannella ja kypsennä uunissa 90 asteessa 12 tuntia, kunnes potkat ovat mureita.
  4. Paahdettu selleri

  5. Pese hyvin sellerit, mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
  6. Kääri sellerit folioon ja paista 160 asteessa 1 h tai kunnes selleristä menee veitsi läpi.
  7. Tarjoile kokonaisena. Mausta lopuksi hienonnetulla persiljalla ja ruohosipulilla.
  8. Kermainen riistakastike

  9. Lisää kerma kattilaan ja keitä kerma noin puoleen.
  10. Lisää punaviinikastike, balsamico ja jatka keittämistä n. 10 min. Lisää rosmariini ja katajanmarjat. Anna hautua 20 min. Siivilöi.
  11. Lisää lopuksi AURA muru, mustaherukkahyytelö, voi ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›