Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen
Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen
Vuoden kokki Mikko Kaukonen tarjoaa heinäsorsawallenbergin seurana kotimaisia makuja. Lapin puikulaperunat muuttuvat juhlavaksi pyreeksi, joka saa lisäpotkua Valio Mustaleima™ emmental juustosta. Aromikas sipulikastike viimeistelee juhlavan riista-annoksen.
Sorsawallenberg | |
---|---|
400 g | sorsan rintaa jauhettuna |
4 dl | |
2 kpl | kananmunan keltuaisia |
½ rkl | nelimaustetta |
1 rkl | suolaa |
5 dl | korppujauhoa |
Emmentalilla maustettu puikulaperunapyree | |
25 kpl | Lapin puikulaperunaa |
3 dl | |
4 rkl | |
1 dl | |
suolaa | |
Sipuliliemi sipulikastiketta varten | |
6 kpl | sipulia |
1 kpl | valkosipulinkynsi |
4 dl | vettä |
4 dl | kanalientä |
Sipulikastike | |
20 kpl | sipulirenkaita |
1 dl | sipulilientä |
3 dl | valmista punaviinikastiketta (esim. Puljonki) |
1 rkl | balsamiviinietikkaa |
suolaa | |
Rakuunaherneet | |
½ l | herneitä |
3 rkl | |
8 kpl | rakuunan oksia |
suolaa, mustapippuria |
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.