Vuoden kokin heinäsorsawallenberg, perunapyreetä ja sipulikastiketta

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Vuoden kokin heinäsorsawallenberg, perunapyreetä ja sipulikastiketta

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Vuoden kokki Mikko Kaukonen tarjoaa heinäsorsawallenbergin seurana kotimaisia makuja. Lapin puikulaperunat muuttuvat juhlavaksi pyreeksi, joka saa lisäpotkua Valio Mustaleima™ emmental juustosta. Aromikas sipulikastike viimeistelee juhlavan riista-annoksen.

2 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Sorsawallenberg

400 g
sorsan rintaa jauhettuna
4 dl
2 kpl
kananmunan keltuaisia
½ rkl
nelimaustetta
1 rkl
suolaa
5 dl
korppujauhoa

Emmentalilla maustettu puikulaperunapyree

25 kpl
Lapin puikulaperunaa
3 dl
4 rkl
1 dl
suolaa

Sipuliliemi sipulikastiketta varten

6 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
4 dl
vettä
4 dl
kanalientä

Sipulikastike

20 kpl
sipulirenkaita
1 dl
sipulilientä
3 dl
valmista punaviinikastiketta (esim. Puljonki)
1 rkl
balsamiviinietikkaa
suolaa

Rakuunaherneet

½ l
herneitä
3 rkl
8 kpl
rakuunan oksia
suolaa, mustapippuria

Ohje

  1. Sorsawallenberg

  2. Laita viileä sorsan jauheliha ja mausteet tehosekoittimeen. Soseuta hetken aikaa, lisää kerma ohuena nauhana sekaan ja lopuksi keltuaiset.
  3. Aseta massa pursotinpussiin. Aseta pyöreä stanssi korppujauhojen päälle, pursota massa stanssiin ja sirottele korppujauho päälle.
  4. Paista runsaassa öljyssä pihvit ruskeiksi ja kypsennä loppuun 160-asteisessa uunissa noin 5 min.
  5. Emmentalilla maustettu puikulaperunapyree

  6. Keitä puikulaperunat kypsiksi. Lisää perunat yleiskoneeseen ja anna pyöriä kunnes perunasta tulee sileää.
  7. Lisää seuraavaksi pehmeä voi ja lämmin täysmaito.
  8. Mausta pyree lopuksi suolalla ja raastetulla Valio Mustaleima emmental juustolla.
  9. Sipuliliemi sipulikastiketta varten

  10. Leikkaa sipulit kuorineen puoliksi. Paahda sipulit uunissa tumman ruskeaksi 200 asteessa n. 30 min.
  11. Lisää paahtuneiden sipulien päälle vesi ja kanaliemi. Anna hautua uunissa 5 h. Siivilöi liemi ja keitä kasaan.
  12. Sipulikastike

  13. Laita sipulirenkaat kattilaan ja freesaa ne tilkassa öljyä.
  14. Lisää sipuliliemi ja anna keittyä puoleen.
  15. Lisää punaviinikastike ja kuumenna. Mausta lopuksi balsamicolla ja suolalla.
  16. Rakuunaherneet

  17. Lämmitä herneet voissa. Mausta leikatulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›