Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen
Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen
Hirvenlihan maku pääsee todella oikeuksiinsa, kun sen tarjoilee tartarpihvinä. Vuoden kokki Mikko Kaukosen reseptissä riistan metsäistä makua täydentävät pikkelöidyt sienet, persiljalla maustettu ranskankerma sekä kauniin punaiset punajuuret. Koska tartar tehdään raa’asta lihasta, muista hygieenisyys.
Hirvitartar | |
---|---|
400 g | hirven sisäpaistia |
½ dl | rypsiöljyä |
1 rkl | sormisuolaa |
mustapippuria | |
20 kpl | ruohosipulin varsia |
10 kpl | timjamin oksia |
Persiljaöljy | |
2 dl | rypsiöljyä |
1 l | persiljaa |
Persiljalla maustettu hapankerma | |
2 dl | |
1 dl | persiljaöljyä |
suolaa, mustapippuria | |
Pikkeliliemi sienille | |
1 dl | väkiviinaetikkaa |
2 dl | sokeria |
3 dl | vettä |
Pikkelöidyt sienet | |
½ l | metsäsieniä |
4 dl | pikkelilientä |
Savustetut punajuuret | |
2 kpl | punajuurta |
1 rkl | suolaa |
½ dl | rypsiöljyä |
mustapippuria | |
Lisäksi koristeluun | |
1 kpl | punajuurta |
1 dl | kuivattuja metsäsieniä |
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.