Vuoden kokin hirvitartar, persiljaranskankermaa ja pikkelöityjä sieniä

Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen

Vuoden kokin hirvitartar, persiljaranskankermaa ja pikkelöityjä sieniä

Vuoden kokin hirvitartar, persiljaranskankermaa ja pikkelöityjä sieniä

Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2019 Mikko Kaukonen

Vuoden kokin hirvitartar, persiljaranskankermaa ja pikkelöityjä sieniä

Hirvenlihan maku pääsee todella oikeuksiinsa, kun sen tarjoilee tartarpihvinä. Vuoden kokki Mikko Kaukosen reseptissä riistan metsäistä makua täydentävät pikkelöidyt sienet, persiljalla maustettu ranskankerma sekä kauniin punaiset punajuuret. Koska tartar tehdään raa’asta lihasta, muista hygieenisyys.

4 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Hirvitartar

400 g
hirven sisäpaistia
½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
sormisuolaa
mustapippuria
20 kpl
ruohosipulin varsia
10 kpl
timjamin oksia

Persiljaöljy

2 dl
rypsiöljyä
1 l
persiljaa

Persiljalla maustettu hapankerma

2 dl
1 dl
persiljaöljyä
suolaa, mustapippuria

Pikkeliliemi sienille

1 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
3 dl
vettä

Pikkelöidyt sienet

½ l
metsäsieniä
4 dl
pikkelilientä

Savustetut punajuuret

2 kpl
punajuurta
1 rkl
suolaa
½ dl
rypsiöljyä
mustapippuria

Lisäksi koristeluun

1 kpl
punajuurta
1 dl
kuivattuja metsäsieniä

Ohje

  1. Hirvitartar

  2. Putsaa sisäpaisti. Raaputa veitsellä liha tartariksi.
  3. Leikkaa ruohosipuli ja nypi timjamin lehdet.
  4. Yhdistä ainekset. Mausta seos rypsiöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita.
  5. Persiljaöljy

  6. Soseuta blenderissä öljy ja persiljat. Siivilöi öljy harson läpi.
  7. Persiljalla maustettu hapankerma

  8. Sekoita ranskankerma ja persiljaöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Pikkeliliemi sienille

  10. Kiehauta kaikki ainekset.
  11. Pikkelöidyt sienet

  12. Kiehauta pikkeliliemi ja kaada sienten päälle.
  13. Savustetut punajuuret

  14. Savusta punajuuret ja paahda uunissa 180 asteessa n. 45 min, kunnes ne ovat kypsiä.
  15. Jäähdytä punajuuret, kuori ja leikkaa paloiksi. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä.
  16. Koristelu

  17. Leikkaa punajuuresta ohuita viipaleita, mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  18. Koristele annos punajuuriviipaleilla ja kuivatuilla sienillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.