Vuoden kokin peurasandwich, kuusimajoneesia ja Valio Keisarinnaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Vuoden kokin peurasandwich, kuusimajoneesia ja Valio Keisarinnaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2019-mikko-kaukonen

Lämpimät leivät nousevat uusiin ulottuvuuksiin, kun annoksessa on grillattua peuran lihaa, kuusimajoneesia ja Valio Keisarinna juustoa. Vuoden kokki Mikko Kaukosen grillattu peurasadwich on todellinen hifistelijän metsästäjän leipä!

2 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Peuran routapaisti

1 kpl
peuran sisäpaistia
suolaa, mustapippuria
paahdettua ja jauhettua katajanmarjaa

Kuusiöljy kuusimajoneesia varten

5 dl
rypsiöljyä
1 l
kuusenneulasia

Kuusimajoneesi

1 kpl
kananmunaa
1 kpl
kananmunan keltuainen
1 rkl
dijonsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
4 dl
kuusiöljyä
suolaa, mustapippuria

Pikkeliliemi punajuurille ja sinapinsiemenille

1 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
3 dl
vettä

Pikkelöity punasipuli

1 kpl
punasipulia
2 dl
pikkelilientä

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

3 rkl
sinapinsiemeniä
2 dl
pikkelilientä

Lisäksi

1 kpl
suolakurkkua
4 kpl
retiisiä
4 kpl
maalaisleipäviipaleita
70 g
10 kpl
pieniä salaatinlehtiä

Ohje

  1. Peuran routapaisti

  2. Laita jäinen paisti uuniin 80 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 54 astetta.
  3. Jäähdytä. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä kuivalla pannulla paahdetulla ja morttelissa jauhetulla katajanmarjalla.
  4. Grillaa liha ja leikkaa.
  5. Kuusiöljy kuusimajoneesia varten

  6. Soseuta blenderissä öljy ja kuusenneulaset, kunnes seos on tasaista. Siivilöi harson läpi.
  7. Kuusimajoneesi

  8. Laita kananmuna, keltuainen, dijonsinappi ja etikka kulhoon.
  9. Vatkaa kuusiöljy nauhana kananmunan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  10. Pikkeliliemi punajuurille ja sinapinsiemenille

  11. Kiehauta kaikki ainekset.
  12. Pikkelöity punasipuli

  13. Kiehauta pikkeliliemi ja kaada leikattujen sipuleiden päälle.
  14. Pikkelöidyt sinapinsiemenet

  15. Keitä sinapinsiemeniä vedessä 15 min ja huuhtele hyvin. Kaada pikkeliliemi sinapinsiemenien päälle.
  16. Annoksen kokoaminen

  17. Ota esille kaikki annoksen komponentit: grillattu liha, leivät, kuusimajoneesi sekä pikkelöidyt punasipulit, punajuuret ja sinapinsiemenet.
  18. Leikkaa suolakurkut ja retiisit viipaleiksi.
  19. Grillaa leivät ja kasaa. Viimeistele ohuilla juustoviipaleilla ja salaatinlehdillä
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›