Vuohenjuusto-tomaattipitko

Käyttäjän resepti - tehnyt: SEIJAP

Suolainen herkku moneen pöytään

Vuohenjuusto-tomaattipitko

Käyttäjän resepti - tehnyt: SEIJAP

Vuohenjuusto-tomaattipitko

Suolainen herkku moneen pöytään

20 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset20 n. 20 annosta

3 dl
kevytmaitoa
11 g
kuivahiivaa
2 rkl
siirappia
¾ tl
suolaa
1 tl
timjamia
½ dl
öljyä
7 dl
sämpyläjauhoja

TÄYTE

1 kpl
aurinkokuivattua tomaattia purkissa
1 kpl
vuohenjuustoa

Ohje

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita maitoon. Lisää siirappi, suola, timjami ja osa jauhoista hyvin sekoittaen. Lisää öljy ja alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Puolita vuohenjuustotanko pituussuunnassa. Viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kostuta hieman leivinpaperia ja kauli leivinpaperilla taikinasta 30 x 40 cm kokoinen levy. Siirrä levy leivinpaperin kanssa pellille
  4. Levitä pesto taikinan keskelle 10 cm:n leveydelle. Peitä tomaateilla ja vuohenjuustolla.
  5. Viipaloi taikina taikinapyörällä täytteen molemmilta puolilta 15 viipaleeseen hieman vinottain. Nostele viipaleet vuorotellen täytteen päälle. Peitä pitko ja kohota noin puoli tuntia.
  6. Voitele pitko öljyllä
  7. Paista 200-asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Viipaloi ja tarjoa jäähtyneenä.
Tämä on käyttäjän tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Käyttäjän resepti