Wiipurin rinkeli

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorum-yhteystyö

Wiipurin rinkeli

Wiipurin rinkeli

Reseptiyhteistyö Leivontafoorum-yhteystyö

Wiipurin rinkeli

Lf helmihaaste oli leipoa joku 1940-luvun tai sitä vanhempi historiamme leipomus. Amandan Wiipurin rinkeli ylsi palkinnoille.

4 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset4 n. 4 annosta

Taikina:

1 l maitoa
5 munaa
500 g sokeria
25 g woita
1 tl muskottikukkaa
3 tl kardemummaa
70 g hiiwaa
n. 2,5 kg wehnäjauhoja

Ohje

  1. Taikinan työstö:

  2. Watkaa 4 munaa sekä sokeri sekoitettuna hieman lämmitettyyn maitoon ja liotettuun hiiwaan. Lisää mausteet ja osa jauhoista. Waahdota hierottu woi ja loput jauhoista. Taikinan tulee olla erittäin kiinteää.
  3. Kun taikina on noussut kooltaan kaksinkertaiseksi, se vanutetaan leiwinpöydällä ja leiwotaan kolmikulmaisiksi rinkeleiksi. Ne saavat olla keskikohdaltaan paljon paksumpia kuin päistä.
  4. Kun rinkelit ovat nousseet, ne woidellaan wispatulla munalla ja jokaisen kärkeen leikataan terävällä weitsellä uurre. Paistetaan hyvässä lämmössä (eli noin 220-250 asteessa).
  5. Alkuperä: Resepti on löytynyt kirjasta Kakkuja & kahvikutsuja - Leivontareseptejä Svinhufvudin suvun naisten kokoelmista.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.