Wiipurin rinkeli

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Wiipurin rinkeli

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Lf helmihaaste oli leipoa joku 1940-luvun tai sitä vanhempi historiamme leipomus. Amandan Wiipurin rinkeli ylsi palkinnoille.

Ainekset

Taikina:

1 l maitoa
5 munaa
500 g sokeria
25 g woita
1 tl muskottikukkaa
3 tl kardemummaa
70 g hiiwaa
n. 2,5 kg wehnäjauhoja

Ohje

  1. Taikinan työstö:

  2. Watkaa 4 munaa sekä sokeri sekoitettuna hieman lämmitettyyn maitoon ja liotettuun hiiwaan. Lisää mausteet ja osa jauhoista. Waahdota hierottu woi ja loput jauhoista. Taikinan tulee olla erittäin kiinteää.
  3. Kun taikina on noussut kooltaan kaksinkertaiseksi, se vanutetaan leiwinpöydällä ja leiwotaan kolmikulmaisiksi rinkeleiksi. Ne saavat olla keskikohdaltaan paljon paksumpia kuin päistä.
  4. Kun rinkelit ovat nousseet, ne woidellaan wispatulla munalla ja jokaisen kärkeen leikataan terävällä weitsellä uurre. Paistetaan hyvässä lämmössä (eli noin 220-250 asteessa).
  5. Alkuperä: Resepti on löytynyt kirjasta Kakkuja & kahvikutsuja - Leivontareseptejä Svinhufvudin suvun naisten kokoelmista.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö