Risottoa vai piirakkaa? Listasimme sesongin parhaat parsareseptit

Kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoille ilmestyvät parsat ovat takuuvarma kevään merkki. Listasimme sesongin kunniaksi kuusi loistavaa parsareseptiä. Onko valintasi suosittu parsarisotto vai kokeilisitko tällä kertaa jotain ihan uutta?

1. Ihastuttava parsagalette

Tässä reseptissä parsat ja sitruunainen täyte asetellaan rapsakalle juustopohjalle. Rennosti galetten muotoon aseteltu piirakka on gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja helppo valmistaa. ”Täydellinen herkku”, kuten eräs reseptiä testannut kommentoi.

2. Simppeli parsapasta

Sitruunaa, voita, parsaa ja pastaa. Tämä pastaresepti on ihanan yksinkertainen, ja ehkä juuri siksi niin herkullinen. Kruunaa kahdessakymmenessä minuutissa valmistuva pasta ruohosipulilla ja herkutteluun sopivalla Valio Mustaleima™ juustoraasteella.

3. Parsaa ja vegaaninen hollandaise

Mitä, jos kokeilisit valmistaa parsan luottoseuralaisen tällä kertaa vegaanisena? Tässä reseptissä hollandaise surautetaan rypsiölystä, Valio Oddlygood® Dream Fraiche -tuotteesta, parsasta ja sitruunanmehusta. Makua antaa suola, väriä kurkuma. Aika nerokasta, vai mitä?

4. Rakastettu parsarisotto

Vaikka risotto kuuluu monen mielestä viikonloppuihin ja juhliin, on sen valmistaminen yllättävänkin helppoa. Mutta muista: risotto ei odota syöjäänsä, vaan toisin päin. Siksi herkuttelijat kannattaa kutsua pöytään viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeistelet risottoa sitruunankuorella, crème fraîchella ja juustolla.

5. Maukas parsapiirakka

Parsa ja AURA® juusto ovat loistava pari – ja sen todistaa myös tämä täydellisesti viikonloppubrunssille sopiva parsapiirakka. Piirakan voi hyvin leipoa jo hyvissä ajoin, sillä se on parhaimmillaan pienen vetäytymisen jälkeen.

6. Rapsakka parsafocaccia

Tämän herkullisen parsafocaccian jujuna on superhelppo valmistus ja maku, joka jää mieleen. Focaccian valmistamiseen kannattaa varata puolisentoista tuntia, mutta aktiivista valmistusta on vain kymmenen minuuttia. Taikinan kohotessa ja focaccian paistuessa ehtii siis tehdä vaikkapa leivän kylkeen sopivan salaatin.

Katso lisää parsareseptejä
Keittiössä nyt
Näin saat parsan onnistumaan
Oppitunti
Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Sesonki
Kahdeksan vegaanista pääsiäisherkkua juhlapöytään