Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoille ilmestyvät parsat ovat takuuvarma kevään merkki. Listasimme sesongin kunniaksi kuusi loistavaa parsareseptiä. Onko valintasi suosittu parsarisotto vai kokeilisitko tällä kertaa jotain ihan uutta?
Tässä reseptissä parsat ja sitruunainen täyte asetellaan rapsakalle juustopohjalle. Rennosti galetten muotoon aseteltu piirakka on gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja helppo valmistaa. ”Täydellinen herkku”, kuten eräs reseptiä testannut kommentoi.
Sitruunaa, voita, parsaa ja pastaa. Tämä pastaresepti on ihanan yksinkertainen, ja ehkä juuri siksi niin herkullinen. Kruunaa kahdessakymmenessä minuutissa valmistuva pasta ruohosipulilla ja herkutteluun sopivalla Valio Mustaleima™ juustoraasteella.
Mitä, jos kokeilisit valmistaa parsan luottoseuralaisen tällä kertaa vegaanisena? Tässä reseptissä hollandaise surautetaan rypsiölystä, Valio Oddlygood® Dream Fraiche -tuotteesta, parsasta ja sitruunanmehusta. Makua antaa suola, väriä kurkuma. Aika nerokasta, vai mitä?
Vaikka risotto kuuluu monen mielestä viikonloppuihin ja juhliin, on sen valmistaminen yllättävänkin helppoa. Mutta muista: risotto ei odota syöjäänsä, vaan toisin päin. Siksi herkuttelijat kannattaa kutsua pöytään viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeistelet risottoa sitruunankuorella, crème fraîchella ja juustolla.
Parsa ja AURA® juusto ovat loistava pari – ja sen todistaa myös tämä täydellisesti viikonloppubrunssille sopiva parsapiirakka. Piirakan voi hyvin leipoa jo hyvissä ajoin, sillä se on parhaimmillaan pienen vetäytymisen jälkeen.
Tämän herkullisen parsafocaccian jujuna on superhelppo valmistus ja maku, joka jää mieleen. Focaccian valmistamiseen kannattaa varata puolisentoista tuntia, mutta aktiivista valmistusta on vain kymmenen minuuttia. Taikinan kohotessa ja focaccian paistuessa ehtii siis tehdä vaikkapa leivän kylkeen sopivan salaatin.