Kokkaa syysruokaa kurpitsasta – listasimme kuusi suosikkireseptiä

Keittoa, piirakkaa, pastaa ja muffinsseja. Talvikurpitsat ihastuttavat niin värillä, maulla kuin monipuolisuudella. Testaa ainakin nämä kuusi superherkullista kurpitsareseptiä.

1. Pastaa hokkaidokurpitsasta

Upean oranssi hokkaidokurpitsa sopii moneen, mutta erityisen hyvää se on pinjansiemenillä, babypinaatilla ja juustolla viimeistellyssä pastassa. Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla enemmän ja lisätä esimerkiksi salaattiin ja lämpimiin voileipiin.

2. Kurpitsapiirakka sopii brunssille

Pehmoisella inkiväärikuorrutuksella verhoiltu kurpitsapiirakka eli pumpkin pie on täydellinen valinta kiireettömille viikonloppubrunsseille ja kahvin kaveriksi. Lisäksi herkku on pelottavan hyvä valinta halloween-juhliin – lisää vain päälle niin hurjat koristeet kuin uskallat.

3. Helpot ja nopeat muffinssit kurpitsasta

Tässä reseptissä luotetaan kurpitsaan, kaneliin ja kinuskikermaan. Helppojen muffinssien leipominen onnistuu jokaiselta, sillä kurpitsa lisätään taikinaan valmiina soseena. Myös kuorrutus vaatii vain kinuskikerman vaahdotuksen ja ripauksen kanelia.

4. Korvaa pasta spagettikurpitsalla

Joko olet kokeillut spagettikurpitsaa? Spagettikurpitsan hedelmäliha on kypsänä ohutta nauhaa, joten se sopii mainiosti pastan korvikkeeksi – ja siten myös vähähiilihydraattiseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Halkaistujen kurpitsoiden kypsyminen vie reilun tunnin, mutta sillä aikaa ehtii hauduttaa vähän paremman bolognesen.

5. Maukasta kasvisruokaa myskikurpitsasta

Maultaan pähkinäinen ja aavistuksen makeahko myskikurpitsa on mainio pari tuliselle Mifu-täytteelle. Täytettyjen myskikurpitsoiden valmistelu vie vain vartin eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin kahdeksan.

6. Paahdettu kurpitsakeitto sointuu syksyyn

Samettisen pehmeä kurpitsakeitto lämmittää kehoa ja mieltä. Tämä pienellä vaivalla valmistuva keitto saa makua Valio crème fraîche salsasta ja reippaasti annostellusta valkosipulista. Kurpitsansiemenet voi paahtaa pannulla tai uunissa ja käyttää keiton viimeistelyyn, salaattiin tai mysliin.

Raaka-aine
Nyt kokataan kurpitsaa!
Raaka-aine
Hurmaannu kesäkurpitsasta
Sesonki
Hurjat halloween-herkut