Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Keittoa, piirakkaa, pastaa ja muffinsseja. Talvikurpitsat ihastuttavat niin värillä, maulla kuin monipuolisuudella. Testaa ainakin nämä kuusi superherkullista kurpitsareseptiä.
Upean oranssi hokkaidokurpitsa sopii moneen, mutta erityisen hyvää se on pinjansiemenillä, babypinaatilla ja juustolla viimeistellyssä pastassa. Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla enemmän ja lisätä esimerkiksi salaattiin ja lämpimiin voileipiin.
Pehmoisella inkiväärikuorrutuksella verhoiltu kurpitsapiirakka eli pumpkin pie on täydellinen valinta kiireettömille viikonloppubrunsseille ja kahvin kaveriksi. Lisäksi herkku on pelottavan hyvä valinta halloween-juhliin – lisää vain päälle niin hurjat koristeet kuin uskallat.
Tässä reseptissä luotetaan kurpitsaan, kaneliin ja kinuskikermaan. Helppojen muffinssien leipominen onnistuu jokaiselta, sillä kurpitsa lisätään taikinaan valmiina soseena. Myös kuorrutus vaatii vain kinuskikerman vaahdotuksen ja ripauksen kanelia.
Joko olet kokeillut spagettikurpitsaa? Spagettikurpitsan hedelmäliha on kypsänä ohutta nauhaa, joten se sopii mainiosti pastan korvikkeeksi – ja siten myös vähähiilihydraattiseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Halkaistujen kurpitsoiden kypsyminen vie reilun tunnin, mutta sillä aikaa ehtii hauduttaa vähän paremman bolognesen.
Maultaan pähkinäinen ja aavistuksen makeahko myskikurpitsa on mainio pari tuliselle Mifu-täytteelle. Täytettyjen myskikurpitsoiden valmistelu vie vain vartin eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin kahdeksan.
Samettisen pehmeä kurpitsakeitto lämmittää kehoa ja mieltä. Tämä pienellä vaivalla valmistuva keitto saa makua Valio crème fraîche salsasta ja reippaasti annostellusta valkosipulista. Kurpitsansiemenet voi paahtaa pannulla tai uunissa ja käyttää keiton viimeistelyyn, salaattiin tai mysliin.