Erikoisen hyvä kaurajuoma

Valio Oddlygood® kaurajuoma on kotimaisesta kaurasta valmistettu 100 % kasviperäinen maidoton juoma, jota voi käyttää sellaisenaan ruokajuomana, smoothien pohjana, leivonnassa sekä kylmässä ja lämpimässä ruoanvalmistuksessa maidon tapaan. Suklainen Valio Oddlygood® tumma kaakao maistuu välipalana.

Miksi kaurajuomaa kutsutaan kaurajuomaksi, eikä kauramaidoksi? Mihin kaikkeen voit käyttää Valio Oddlygood® kaurajuomia?

Monikäyttöiset kaurajuomat

Valio Oddlygood® kaurajuoma sopii moneen: ruokajuomaksi, mysliin ja muroihin, smoothieen, leivontaan sekä lämpimään ruoanlaittoon. Kaurajuomaa on tarjolla yhden litran riittoisassa pakkauksessa, mikä avaamattomana säilyy huoneenlämmössä. Välipalanälkään sopii hyvin Valio Oddlygood® tumma kaakao kaurajuoma 2,5 desilitran annospakkauksessa. Juoma on helppo napata mukaan evääksi, sillä sekin säilyy avaamattomana huoneenlämmössä esimerkiksi käsilaukussa tai koulurepussa. Valio Oddlygood® tuoteperheeseen kuuluu myös 100 % kasviperäisiä lusikoitavia gurtti-välipaloja ja proteiinivälipaloja sekä tuorepuuroja.

Kasviperäistä kauraproteiinia

KauramonarkkiValio Oddlygood® kaurajuomat valmistetaan 100-prosenttisesti kasvipohjaisista raaka-aineista, eli tuotteet ovat täysin maidottomia ja siten myös laktoosittomia. Kaurajuomat eivät myöskään sisällä lainkaan soijaa. Valio Oddlygood® kaurajuomissa on proteiinia 2 g/100 g. Tuotteiden proteiini on kokonaan peräisin kaurasta. Kaurajuomat on täydennetty D-vitamiinilla, kalsiumilla, B2- ja B12-vitamiinilla sekä jodilla. Täydennetty D-vitamiini on muodoltaan D2-vitamiinia, ja näin tuotteet sopivat hyvin myös vegaaniruokavalioon.

Maustamaton Valio Oddlygood® kaurajuoma ei sisällä lisättyä sokeria, vaan kaikki tuotteen sokeri (3,5 g/100 g) on luontaista viljan sokeria. Valio Oddlygood® tumma kaakao kaurajuomassa on viljan luontaisen sokerin lisäksi lisättyä sokeria 3,3 g/100 g. Tuotteiden sisältämä rasva on kokonaan kasviperäistä.

Eikö kaurajuoma ole kauramaitoa?

EU:n elintarvikelainsäädännössä määritellään tarkasti, miten elintarvikkeita voidaan nimetä, jotta kuluttajat tietävät mitä tuotteita ovat ostamassa. Maitotuotteiden nimiä, kuten maito tai jogurtti, voidaan käyttää vain kokonaan maidosta valmistetuissa tuotteissa. Kasvipohjaisia juomia ei tämän vuoksi voida nimetä kauramaidoksi, vaan niitä kutsutaan kasvialkuperän mukaan kasvijuomiksi, tai esimerkiksi kaurajuomiksi.

Mitä energiaravintoaineita ja vitamiineja maustamattomat Valio Oddlygood® kaurajuomat sisältävät?

Ravintoaineet Valio Oddlygood™ kaurajuoma 1 dl Ykkösmaito 1 dl
Proteiini 1,2 g 3,3 g
Hiilihydraatti 6,1 g 4,8 g
josta sokereita 3,5 g 4,8 g
Rasva 1,0 g 1,0 g
josta tyydyttynyttä 0,1 g 0,6 g
D-vitamiini 1,0 µg (D2) 1,0 µg (D3)
Riboflaviini (B2-vitamiini) 0,21 mg 0,20 mg
B12-vitamiini 0,40 µg 0,40 µg
Kalsium 120 mg 120 mg
Jodi 22 µg 16 µg

Kenelle Valio Oddlygood® kaurajuomat sopivat?

Valio Oddlygood® sopii kaikille, jotka haluavat kokeilla ruokavaliossaan kasviperäisiä tuotteita. Tuotteet ovat laktoosittomia ja soijattomia, eli tuotteet sopivat moneen erilaiseen erityisruokavalioonkin. Maustamattomilla Valio Oddlygood® kaurajuomilla on myös Sydänmerkki. Valio Oddlygood® tuotteet eivät sovi keliaakikoille, sillä tuotteita ei ole valmistettu ns. puhdaskaurasta.

Tutustu myös Valio Oddlygood® gurtteihin.

Tutustu myös Valio Oddlygood® proteiinivälipaloihin.

Kokeile maidottomia reseptejä:

Lisää reseptejä
Tuotteen takana
Mitä on Valio Oddlygood®?
Ruokavaliot
Kasvisruokavaliot
Ruokavaliot
Vegaaniruokavalio
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›