Hampurilainen vai hodari? 5 + 3 reseptiä grillijuhliin

22. toukokuuta 2018

Grillijuhlat tulossa, mutta menu puuttuu? Hampurilaiset ja hodarit ovat grilliherkkuja, jotka maistuvat niin isoille kuin pienille vieraille. Kata runsas hampurilais- tai hodaribuffa, josta jokainen voi koota annoksensa itse. Näitä bileitä muistellaan vesi kielellä vielä pitkään.

Grillibuffan ABC

Sämpylät, hampurilaispihvit ja hodarinakit maistuvat parhailta juuri grillistä tulleina, joten tarjoile ne sitä mukaa, kun ne kypsyvät. Muut täytteet ja kastikkeet kannattaa kattaa erilliseen pöytään, josta jokainen voi koota lautaselleen oman suokkikombonsa.

Täyden kattauksen saat, kun tarjoat vielä lisäkkeenä raikasta salaattia kuten helppoa kesäsalaattia tai coleslawta. Varaa jokaiselle vieraalle kaksi hampurilaista tai hodaria, niin ruokaa on riittävästi. Valitse alta 1–2 reseptiä ja pistä juhlat pystyyn!

superjuustohampurilainen premium-burger

5 x herkkuresepti hampurilaisbuffaan

Superjuustohampurilainen on jokaisen juustonystävän unelma. Juustoa tästä herkusta löytyy kolmessa eri muodossa: pihvin päälle sulatettuna, viipaleena ja kastikkeena. Mausteena toimivat savuinen bbq-kastike, pekoni ja suolakurkku. Joskus enemmän on todellakin enemmän.

Premium-burgeri on se vähän parempi kesäburgeri. Makumaailma on yksinkertainen, mutta toimiva. Pääroolissa on ohueksi nuijittu naudan sisäfileepihvi, joka saa rinnalleen rapeaa pekonia, mehevää pihvitomaattia ja valkosipulista jogurttikastikketta.

Texmex-hampurilainen on Meksikon makuja rakastavan suosikkipurilainen. Välistä löytyy mehevä fajita-maustettu pihvi, avokadoa, tomaattisalsaa ja chilinmakuista juustokastiketta. Jos kaipaat burgeriin enemmän poltetta, viipaloi väliin vielä jalapenoa.

kanahampurilainen kasvishampurilainen

Kanahampurilainen maistuu myös kevyemmän grilliruoan ystävälle. Raikas makumaailma syntyy grillatusta broilerin rintafileestä, basilikanmakuisesta tuorejuustosta, rucolasta ja kesän kasviksista.

Aasialaishenkisen kasvishampurilaisen välistä löytyy mehukas linssi-maapähkinävoipihvi. Suolakurkut korvataan korianterilla ja sitruunalla maustetuilla hölskykurkuilla, ja kokonaisuuden kruunaavat tietenkin soosit: seesam-chili- ja cheddarkastike.

Mifu-hodari Kasvishodari Klassikkohodari

3 x hodaribuffan kuuma koira

Mifu-hodari on mehevä ilmestys. Mifu-suikaleet saavat seurakseen täyteläistä avokadotahnaa ja kevyen tulista jogurttikastikketta. Lopuksi väliin sujautetaan nachosipsejä, jotka rouskuvat suussa hauskasti.

Kasvishodarissa nakin tilalla maistuu mausteliemessä marinoitu kypsä porkkana. Kuulostaa jännältä, mutta toimii! Raikas punakaalisalaatti, korianteri ja rapea sipulirouhe viimeistelevät tämän hodaribuffan yllätysnumeron.

Klassikkohodari on varma valinta. Nakki, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi saavat seurakseen vielä coleslaw-salaatin, joka tekee hodareista erityisen meheviä. Kun teet sen itse, nousee perushodari heti astetta ylemmälle tasolle.

Ruoka Lue lisää ihmisistä ja ilmiöistä ruokapöydän ympäriltä ›

Energiatarpeesi