Hurmaavat treffiruoat

Treffit lähestyvät etkä tiedä mitä tarjota? Kurkkaa herkulliset treffiruokavinkit, joilla teet takuulla vaikutuksen.

Kun luvassa on erityistä seuraa, tekee mieli pistää pöytä vähän tavallista koreammaksi ja kokata jotain, joka onnistuu varmasti. Kokosimme kuusi maistuvaa reseptiä, joilla hurmaat treffikumppanin, puolison tai parhaan kaverin. Ja jos oikein innostut, kutsu seuralaisesi tekemään ruokaa kanssasi. Yhdessä kokkaaminen on parasta laatuaikaa.

Shanghai-tacot

Kaipaatko rentoa iltaa ja yhdessäoloa? Kokkaa yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa herkulliset käsin syötävät Shanghai-tacot, joissa yhdistyvät juuri sopivasti makea, hapan ja suolainen. Tacoja kannattaa varata reilusti, sillä näitä voi syödä vaikka kuinka monta.

Appelsiinirisotto ja paistettu broileri

Hemmottele treffikumppaniasi maukkaalla appelsiinirisotolla, joka maistuu sellaisenaan tai paistetun broilerin kera. Hiljalleen kiehuva risotto sopii erinomaisesti myös yhdessä kokkailuun: toinen kypsentää riisiä välillä sekoittaen ja lientä lisäten, toinen esivalmistelee ja kattaa pöydän. Tämä risotto vie keneltä tahansa jalat alta.

Currysimpukat

Kynttilän valossa nautitut merenelävät – yhtä kuin tunnelmallinen illallinen. Hurmaa rakkaasi mausteisilla currysimpukoilla, jotka valmistuvat hetkessä ja melkein liiankin helposti. Tarjoile simpukoiden kera tuoretta patonkia.

Uuninachot

Jos keli on surkea, piristä itseäsi ja treffikumppaniasi viettämällä leffailta. Ihanan suolaiset ja rapeat uuninachot ovat ruudun äärellä mitä parhainta treffiruokaa.

Lakka panna cotta

Hienostuneen illallisen kruunaa kermainen lakka panna cotta, jonka voit valmistaa jo edellisenä iltana. Silkinpehmeä jälkkäri on takuuvarma valinta ensimmäisille treffeille. Piristä panna cottaa lakkahillolla ja lorauta joukkoon lakkalikööriä syventämään makua.

Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas

Clafoutis on alkujaan ranskalainen jälkiruoka, jota voisi kuvailla pannukakun ja makean vanukkaan välimuodoksi. Perinteisesti clafoutikseen lisätään marjoja, mutta tässä jälkiruoassa pilkistelee herkullisia kinuskisattumia. Kauden marjat pääsevät mukaan lautaselle jälkiruoan lisukkeena.

Keittiössä nyt
Illallinen kruunaa viikonlopun – kaksi hurmaavaa menua viikonloppuillalliselle
Keittiössä nyt
3 x viikonloppumenu pihistäen tai panostaen
Leivonta
Unohda helppo ja nopea – näiden haastavien leivonnaisten valmistuksessa ei pistetä mutkia suoriksi