Veera Pitkänen
Valio markkinointi
Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista ajan kanssa.
Illallinen – mikä olisikaan parempi tapa aloittaa tai kruunata viikonloppu? Nämä nopeat, helpot ja hyvät viikonloppuruuat auttavat irtautumaan arjesta!
Parhaat viikonloppuherkut valmistuvat kotikeittiössä. Nauti itse valmistettu illallinen yhdessä ystävän tai perheen kanssa.
Sitrushedelmät ovat tämän menun punainen lanka. Limellä ja chilillä maustettu hollandaisekastike aateloi kauniisti ruskistetut suussa sulavat kampasimpukat. Tämä alkuruoka on varsin nopea ja helppo valmistaa. Muista vain maltti kampasimpukoiden paistamisessa - ne kypsyvät vain parissa minuutissa.
Pääruokana tarjoillaan risottoa, jossa maistuu makean appelsiinin ja lempeän sahramin suloinen liitto. Ruokaisuutta tuo chilillä, inkiväärillä ja hunajalla maustettu mehevä broileri. Valmis risotto on kosteaa ja valuvaa, ja riisissä on hieman purutuntumaa. Älä anna risoton odottaa syöjiään, vaan tarjoile risotto heti!
Tuhdin ja täyteläisen risoton jälkeen maistuu raikas sitruuna posset. Tämä hurmaava jälkiruoka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, ja sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan. Kyseessä on siis varsin helppo viikonloppuherkku.
Nyt lähdetään makumatkalle Italiaan! Italialainen carpaccio valmistetaan perinteisesti lihasta tai kalasta. Tällä kertaa ohuen ohuiksi siivuiksi viipaloidaan meheväksi paahdetut punajuuret. Rapeat goudalastut tuovat paitsi mukavasti tekstuuria, myös vastapainoa punajuurten makeudelle. Kruunaa koko komeus aavistuksen hapokkaalla hunajaisella jogurttikastikkeella.
Klassinen pestopasta valmistuu vikkelästi: keitä pasta ja valmista pesto. Linguine keitetään napakaksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Itse tehdyssä pestossa maistuvat basilika, valkosipuli, cashewpähkinät, oliiviöljy ja aromikas Mustaleima raaste. Peston valmistaminen hoituu käden käänteessä, sillä ainekset surautetaan tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Jälkiruuaksi tarjoillaan oliiviöljykakkua muistuttavaa sitruunakakkua, jossa maistuu hentoinen vanilja. Sitruunakakku valmistuu hyvinkin näppärästi: sekoita ainekset keskenään, kaada vuokaan ja paista uunissa. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele se tomusokerilla.