Illallinen kruunaa viikonlopun – kaksi hurmaavaa menua viikonloppuillalliselle

Illallinen – mikä olisikaan parempi tapa aloittaa tai kruunata viikonloppu? Nämä nopeat, helpot ja hyvät viikonloppuruuat auttavat irtautumaan arjesta!

Parhaat viikonloppuherkut valmistuvat kotikeittiössä. Nauti itse valmistettu illallinen yhdessä ystävän tai perheen kanssa.

Viikonlopun illallismenu sitruksista

Sitrushedelmät ovat tämän menun punainen lanka. Limellä ja chilillä maustettu hollandaisekastike aateloi kauniisti ruskistetut suussa sulavat kampasimpukat. Tämä alkuruoka on varsin nopea ja helppo valmistaa. Muista vain maltti kampasimpukoiden paistamisessa - ne kypsyvät vain parissa minuutissa.

Pääruokana tarjoillaan risottoa, jossa maistuu makean appelsiinin ja lempeän sahramin suloinen liitto. Ruokaisuutta tuo chilillä, inkiväärillä ja hunajalla maustettu mehevä broileri. Valmis risotto on kosteaa ja valuvaa, ja riisissä on hieman purutuntumaa. Älä anna risoton odottaa syöjiään, vaan tarjoile risotto heti!

Tuhdin ja täyteläisen risoton jälkeen maistuu raikas sitruuna posset. Tämä hurmaava jälkiruoka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta, ja sen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan. Kyseessä on siis varsin helppo viikonloppuherkku.

Viikonloppuillan makumatka Italiaan

Nyt lähdetään makumatkalle Italiaan! Italialainen carpaccio valmistetaan perinteisesti lihasta tai kalasta. Tällä kertaa ohuen ohuiksi siivuiksi viipaloidaan meheväksi paahdetut punajuuret. Rapeat goudalastut tuovat paitsi mukavasti tekstuuria, myös vastapainoa punajuurten makeudelle. Kruunaa koko komeus aavistuksen hapokkaalla hunajaisella jogurttikastikkeella.

Klassinen pestopasta valmistuu vikkelästi: keitä pasta ja valmista pesto. Linguine keitetään napakaksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Itse tehdyssä pestossa maistuvat basilika, valkosipuli, cashewpähkinät, oliiviöljy ja aromikas Mustaleima raaste. Peston valmistaminen hoituu käden käänteessä, sillä ainekset surautetaan tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

Jälkiruuaksi tarjoillaan oliiviöljykakkua muistuttavaa sitruunakakkua, jossa maistuu hentoinen vanilja. Sitruunakakku valmistuu hyvinkin näppärästi: sekoita ainekset keskenään, kaada vuokaan ja paista uunissa. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele se tomusokerilla.

Vinkit onnistuneeseen illalliseen

  1. Maista, maista ja maista vielä kerran! Hyödynnä makuaistiasi ja maistele ruokaa valmistuksen aikana. Sinä itse tiedät mieltymyksesi parhaiten, joten säädä mausteiden määriä makusi mukaan.
  2. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin. Valitse risottoon laadukasta Arborio- tai Carnaroli-riisiä ja pastaan karheapintaista linguinea sekä maukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä. Suosi sitrushedelmissä luomua.
  3. Valmistele. Hienonna risoton sipulit ennakkoon ja surauta pestokin vaikka jo edellisenä päivänä. Punajuuretkin voi paahtaa valmiiksi. Myös jälkiruuat kannattaa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Näin keittiössä ei tule kiire ja tunnelma pysyy rentona.
  4. Nauti! Ruuan ja leivonnan on tarkoitus tuoda iloa. Älä siis ota illallista liian vakavasti. Vieraasi ei tiedä pitikö annoksen päällä olla basilikaa vai ei.
Keittiössä nyt
3 x viikonloppumenu pihistäen tai panostaen
Keittiössä nyt
Kaipaatko uusia ideoita aamupalalle? Tässä kymmenen loistavaa aamupalareseptiä
Keittiössä nyt
Täydellisen pizzan jäljillä