Reseptibotti Muru antaa reseptivinkkejä ja vastaa kysymyksiin

Leivo ja kokkaa vaikka kellon ympäri, Reseptibotti Muru auttaa!

Olet ehkä jo törmännytkin Valion uuteen Reseptibotti Muruun? Muru auttaa löytämään sopivan reseptin ja osaa vastata myös yleisimpiin ruoanlaittoon ja leivontaan liittyviin kysymyksiin. Murulta voi kysyä ajankohtaisia reseptejä tai vinkkejä esimerkiksi leivonnaisten koristeluun, pakastamiseen tai erilaisiin ruokavalioihin liittyen.

Mikä Muru on?

Muru on tekoälypohjainen chatbot eli botti, joka on kehitetty ihmisten avuksi vastaamaan erilaisiin kysymyksiin. Muru tulkitsee sille esitettyjä kysymyksiä käyttäen tekoälyä (AI) ja koneoppimista ja yhdistää kysymykset sille opetettuihin vastauksiin. Murun vastauksista ja kouluttamisesta vastaavat sen ihmiskollegat Valiolla ja palveluntarjoaja Front.ai:lla.

”Halusimme palvella verkkopalvelumme kävijöitä entistä paremmin. Reseptibotti Muru vastaa kysymyksiin väsymättömästi vuoden jokaisena päivänä, kellon ympäri. Näin voimme auttaa ihmisiä juuri silloin, kun he ovat kysymysten äärellä eli kokkaamassa tai leipomassa”, kuvailee Valion asiakaskokemuspäällikkö Pekka Rantamoijanen.

Mitä Muru osaa?

Reseptibotti Murulle opetetaan koko ajan uusia aiheita leivonnasta ja ruoanlaitosta. Murun löydät Valio.fi-verkkopalvelun sivuilta sitä mukaa, kun Muru oppii uusia aihealueita. Tällä hetkellä Muru löytyy esimerkiksi leivonta- sekä arkiruoka-sivuilta

”Työ on vielä käynnissä, sillä opetettavaa ja opeteltavaa leivonnan ja ruoanlaiton parissa riittää resepteistä ja raaka-aineista tekniikoihin sekä erilaisiin ruokajuhliin ja vaikkapa ruokavalioihin”, kertoo Valion digisuunnittelija ja botin AI-trainerina toimiva Nea Peltoniemi.

”Halusimme tehdä Murusta helposti lähestyttävän luottoystävän, joka auttaa silloin, kun neuvoja keittiössä tarvitaan ja joka osaa vinkata parhaat reseptit. Aivan kaikkiin kysymyksiin ei Muru tietenkään osaa vastata, mutta reseptien lisäksi se tietää esimerkiksi yleisimmät syyt siihen, miksi kakku ei kohoa ja osaa kertoa vinkkejä pullien leipomiseen. Murun vastauksien laatimisessa on hyödynnetty myös Valio Koekeittiön osaamista”, kertoo Murun sisällöistä vastaava Valion copywriter Anna Jalas-Karjalainen.

Keskustele Murun kanssa

  1. Reseptibotti Muru löytyy sivuilta, joiden oikeassa laidassa on sininen Kysy Murulta -painike.
  2. Paina Kysy Murulta -painiketta tai odota, että keskusteluikkuna ponnahtaa näkyviin.
  3. Aloita keskustelu! Käytä keskusteluikkunan painikkeita tai kirjoita kysymyksesi ruutuun omin sanoin.

Ajankohtaista leivonnassa juuri nyt:

Leivonta
Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille
Sesonki
Hurjat halloween-herkut
Sesonki
Isänpäivän suosikkireseptit