Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä

Jotain taikinakuoreen piilotettua, jotain alkoholitonta juotavaa ja jotain yltäkylläisen yksityiskohtaista – jos haluat luoda perinteistä poikkeavan ja maistuvan joulun, löydä inspiraatio näistä ruokatrendeistä.

Tykkäätkö joulusta ja joulun tunnelmasta, mutta et juurikaan joulupöydän perinteisistä herkuista? Jouluruoista ei tarvitse yrittää tykätä väkisin: on ihan ok, jos kinkut ja laatikot eivät innosta. Kokeile sen sijaan vuodenvaihteen pyhinä jotain uutta ja testaa vaikka TikTokissa trendaavaa jouluruokaa.

Mikä juuri nyt puhuttaa ruokamaailmassa? Kokosimme yhteen jouluisia ja ajankohtaisia reseptejä, jollaisiin törmää somessa ja muualla ruokamaailmassa. Näillä vinkeillä rakennat uudelta maistuvan joulun!

Kääri herkut taikinakuoreen tai tee runsas joulukranssi

Kaikki taikinakuoreen upotettu on nyt ruokamaailmassa suosittua. Iske trendiin kiinni tekemällä vaikkapa suolainen struudeli, jonka sisällä on mausteinen ja juustoinen kasvistäyte, tai AURA lohipiiras, jonka inspiraatio tulee venäläisestä kulibjakasta.

Kun etsit uutta tapaa tarjoilla kalaa, kerrosta graavilohi ja muut täytteet ruisleipäkiekon päälle. Tuloksena on hauska suolainen joulukranssi, joka muistuttaa kovasti somessa trendannutta platteria, eli yltäkylläisesti täytettyä sormisyötävien tarjotinta. Vai haluatko loheen suosittua aasialaista makumaailmaa? Kokeile inkivääri-seesamlohta, jonka juju on kirpakka inkiväärikastike.

Helppoja ja näyttäviä makeita, joilla teet vaikutuksen

Onko se pulla vai onko se juustokakku? Korvapuusti-juustokakku on molempia! Yhdistä pullan ja kakun parhaat puolet ja täytä pullareunainen pohja ihanalla juustokakkutäytteellä.

TikTokissa ja Instagram Reelsissä rakastetaan vaivattomia, mutta näyttäviä reseptejä. Helppo kanelikranssi syntyy valmiista voitaikinasta, kanelikreemistä, kermasta ja maustetusta luumu-kanelirahkasta. Parasta on se, että kranssi näyttää vaikeammalta kuin on – tällä teet todellakin vaikutuksen.

Teitkö jo TikTok-hitti baked oats -puuroa?  Kokeilemisen arvoinen on myös banaani-pähkinäjoulupuuro, johon käytetään ylijäänyt riisipuuro. Hävikin vähentämiseen sopii myös AURA pipari-hedelmäpelti, johon voi upottaa kaikki ylijääneet konvehdit sekä piparit, hedelmät ja AURA juuston – yhdessä maut nousevat ihan uudelle tasolle.

Mocktaileja ja jouluista kuohuviiniä

Drinkeistä löytyy kokeiltavaa kaikille sober curious -tyypeille sekä myös kuohuviinin ystäville. Kokeile jännää limenvihreää glögi souria tai raikkaan makeaa hehkumocktailia. Glögistä ja kuohuviinistä syntyy helppo jouludrinkki, joka koristellaan puolukoilla, rosmariinilla ja appelsiininkuorella.

Sesonki
Pikkujoulujen kahdeksan parhainta
Sesonki
Talvi-illan herkkuhetki yhdelle
Sesonki
Uusi keittiössä? Tässä helpoista helpoin joulumenu, jota et voi mokata