Itse tehty korvapuustijäätelö – näin onnistut

Ilmava, omaan makuun tuunattu jäätelö on herkku, joka täytyy kokea. Tällä muutaman raaka-aineen helpolla jäätelöreseptillä onnistut varmasti – myös ilman jäätelökonetta.

Tiesitkö, että jäätelöä voi helposti tehdä kotona? Kotijäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta, sillä sen pohjana käytetään pakastamiseen hyvin soveltuvaa Valio kanelikreemiä. Vatkaa vain ainekset kuohkeaksi vaahdoksi, kerrostele vuokaan, tuunaa suosikkilisukkeillasi ja pakasta yön yli. Helppoa!

Muista nostaa jäätelö sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Korvapuustijäätelö

Pinnalle

  • ½ dl mantelilastuja
  • ripaus sormisuolaa

Näin valmistat korvapuustijäätelön

  1. Lusikoi kulhoon yksi purkillinen Valio kanelikreemiä. Mausta kardemummalla.
  2. Lisää kuohukerma ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lusikoi vaahto ja toinen purkillinen kreemiä vuokaan kerroksittain.
  4. Jätä pinnalle kreemiä ja levitä kevyesti lusikalla.
  5. Paahda mantelilastuja hetki kuumalla ja kuivalla pannulla.
  6. Lisää paahdetut mantelilastut ja ripaus sormisuolaa jäätelön pinnalle.
  7. Peitä kelmulla tai kannella ja pakasta yön yli.
  8. Ota jäätelö sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tuunaa jäätelöstä omanlaisesi

Itse tekemällä saat aina juuri sellaista jäätelöä kuin haluat. Tuunaa jäätelö sesongin marjoilla, kekseillä, suklaalla, vaniljalla, karkeilla, valmiilla kastikkeilla tai vaikka kahvilla.

Voit käyttää jäätelössä samaa pohjaa kuin yllä olevassa ohjeessa. Vatkaa yhteen Valio kaneli- tai vaniljakreemiä ja kermaa, ja mausta seos kuten kulloinkin tekee mieli.

Kokeile myös näitä jäätelöitä

Sesonki
Itse tehty jäätelö
Oppitunti
Helpompaa, mitä uskoisi – näin leivot tuulihatut
Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge