Jogurtti sopii ruoanlaittoon

Jogurtti mielletään usein osaksi intialaisen tai nepalilaisen keittiön reseptejä. Maustamatonta jogurttia voi kuitenkin hyödyntää kotikeittiössä monella tavalla, esimerkiksi leivonnassa, marinoinnissa, kylmissä kastikkeissa ja juomissa.

Ihanan pehmeää: Valio kreikkalainen jogurtti

Samettisen pehmeä, ihanan täyteläinen: näillä sanoilla voi parhaiten kuvata uutta Valio kreikkalaista jogurttia. Uutuustuotetta voit käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa, mutta maistuu ihan sellaisenaankin välipalana. Täyteläinen koostumus kätkee sisäänsä 8 % rasvaa ja runsaasti proteiinia. Lisää päälle juoksevaa hunajaa ja matkaa ajatuksissasi Kreikan aurinkoon.

Jogurtti kuuluu aasialaiseen keittiöön

Etenkin intialainen ja nepalilainen keittiö käyttävät jogurttia monissa Eurooppaankin rantautuneissa suosikkiresepteissä. Eri tavoilla maustetut lassi-juomat valmistetaan jogurtista, ja liha-, kana- ja kasvisruoille sopivat monet jogurttiin tehdyt mausteiset kylmät kastikkeet eli raidat. Intialaisen keittiön korma- ja tandoori-kastikkeet ovat jogurttipohjaisia marinadikastikkeita. Ne saavat makunsa esimerkiksi inkivääristä, korianterista ja kookoksesta.

Kokeile kotona vaikkapa seuraavia maukkaita aasialaisen keittiön reseptejä: Aloo Raita eli perunoita jogurttikastikkeessa , Tandoorikana, Korianteri-limettiraita.

Katso resepti

Jogurtti leivonnassa ja jälkiruoissa Jogurtti sopii erinomaisesti suolaisiin leivonnaisiin, ja tuo taikinaan miellyttävän maukkaan lisän. Lisäksi se käy rakenteeltaan erinomaisesti kylmiin makeisiin ja suolaisiin herkkuihin, kuten kakkuihin, jäätelöihin ja vaikkapa kylmiin kalaruokiin, tai kalan lisukkeeksi. Hapokkaana tuotteena se tuo esille ja korostaa ruoan raaka-aineiden makuja. Paksua rakennetta voi notkistaa kylmissä kastikkeissa lisäämällä siihen tilkan Valio appelsiinitäysmehua tai maitoa. Jogurtti säilyy melko hyvin ja sitä kannattaakin pitää varalla jääkaapissa paitsi sellaisenaan nautittavaksi, myös ruoanlaittotarkoituksiin.

Kokeile jogurttimoussea ja mehustettuja viinirypäleitä

Jogurtti ruoanlaitossa osana lämpimiä ruokia tai salaatteja Jogurtti taipuu mitä moninaisimpiin ruokalajeihin. Siitä saa mainion pohjan esimerkiksi normaalisti majoneesipohjaisiin salaatteihin, kuten Coleslaw-salaattiin, tai jogurttipohjaan voi rakentaa raikkaita kylmiä keittoja illallisen alkupalaksi tai kesäpäivien kylmiksi lounaiksi. Eikä marinadin tarvitse aina maistua Aasialta, jotta siihen voi hyödyntää jogurttia. Monenlaiset jogurttipohjaiset marinadit mureuttavat ja maustavat lihan omalla raikkaalla aromillaan. Poimi alta jogurttivinkkejä ja keksi lisää omia.

Poimi tästä jogurttivinkkejä ja keksi lisää omia: Porkkana-coleslaw ,Meloni-jogurttikeitto, Lohi-tomaatticouscous.

Katso resepti