Joulutortut ja piparit on helppo tehdä täysin kasvipohjaisilla tuotteilla ー ihan kuten monet muutkin joulun ajan leivonnaiset. Näillä resepteillä valmistat niin perinteiset kuin uudenlaisetkin vegaaniset jouluherkut. Täydellistä kahvin kaveriksi tai joulupöydän vegaaniseksi jälkiruoaksi!
Joulu on kauniiden ja suussa sulavien leivonnaisten aikaa. Leivoitpa kahvipöytään taatelikakkua tai pähkinäleipää, parasta on, jos kaikki läheiset voivat maistaa niitä. Kasvipohjaiset reseptit maistuvat yhtä hyvin sekasyöjille ja vegaaneille, ja valmistus on yhtä vaivatonta kuin perinteisten leivonnaisten.
Klassinen maustekakku on monen joulupöydän vakiovieras. Mehukas leivonnainen onnistuu myös kasvipohjaisena, ja maku on vähintään yhtä ihana kuin perinteisessä versiossa. Tämä kakku onnistuu myös aloittelevalta leipurilta.
Suolaiseen jouluherkutteluun sopii täydellisesti pähkinäleipä. Valio Oddlygood® kaurapohjainen gurtti tuo leipään täyteläisen maun. Tällä ohjeella valmistuu kerralla kaksi vegaanista pähkinäleipää.
Ihanan pehmeä ja kostea taatelikakku sopii niin arkeen kuin talven suurimpaan juhlaan. Aloita kakun tekeminen ajoissa, sillä taatelikakku on parhaimmillaan tarjottavaksi vasta seuraavana päivänä sen valmistuksesta.
Kahvipöydän vakiovieras, porkkanakakku, saa joulun aikaan lisämakua omenahillokkeesta ja vaniljavaahdosta. Viimeistele kakku tähtianiksilla tai kanelitangoilla, ja jouluinen koristelu on valmis. Jouluista tunnelmaa löytyy myös kakun makupaletista, sillä omenahilloke keitetään glögiin, ja pohjassa on kardemummaa, kanelia sekä hasselpähkinärouhetta.
Uunissa paistettu juustokakku on mainio tarjottava juhlakauden kahvipöytään. Kakku saa kuohkeutensa Valio OddlyGood Bake & Dessert vaniljasta, ja makua tuovat jouluinen kaneli ja kirpeä sitruuna. Viimeistele kokonaisuus koristelemalla kakku sesongin hedelmillä, kuten viikunalla tai sitrushedelmillä.
Syksyn ikisuosikki, omenapiirakka, pääsee joulutunnelmaan, kun sen koristelee pekaanipähkinöillä. Kanelin ja omenan voittamaton yhdistelmä valloittaa myös tässä vegaanisessa versiossa.
Joulu ja suklaa ovat erottamaton pari. Suussa sulava brownie on jokaisen suklaata rakastavan unelmaleivonnainen. Tässä vegaanisessa browniessa kirpeät vadelmat taittavat brownien makeutta. Vadelmat voi korvata myös pakastemarjoilla, kuten vaikka punaherukoilla.
Kynttilöiden valossa voi nauttia viileistäkin herkuista. Vegaaninen kirsikkajäätelö onnistuu helposti ilman jäätelökonetta. Kirsikkahillo, hapankirsikat ja kirsikkaviini maustavat jäätelön, ja kardemummavaahto sekä rouhittu raakasuklaa viimeistelevät juhlavan jäätelöannoksen.
Valio Oddlygood® leivontatuotteet ovat täysin vegaanisia. Kasvipohjainen vispi Valio Oddlygood® Easy Whipping vaahdottuu täydellisesti. Kun kaipaat korvaajaa maustetulle rahkalle, valitse Valio Oddlygood® Bake & Dessert. Sen makuvaihtoehdot ovat lempeä vanilja ja ihanan marjaisa vadelma-mustikka.