Juusto ja viini: helposti lähestyttävät makuparit

Mikäpä piristäisi viikonloppua tai ilahduttaisi iltaa paremmin kuin pieni makuhermojen herättely juustolla ja siihen sopivalla viinillä? Juusto ja viini kutkuttelevat aisteja. Nämä makuparit eivät tee mittavaa lovea lompakkoon. Todellista arjen luksusta!

Viini ja juusto taitavasti yhdistettynä tuovat aivan uusia puolia esiin molemmista. Nämä viini- ja juustoparit on valikoitu nimenomaan pieniin herkutteluhetkiin, joita jokainen arkeensa kaipaa. Valitse vaikka yksi juusto ja viini tällä viikolla ja jokin muu pari toisella kertaa. Älä tee siitä liian vaikeaa, koska se ei ole.

Juustojen maut aukeavat, kun ne nautitaan jääkaappilämpötilasta hieman lämmenneinä. Juustot säilyvät pitkään, kun juustoa käsittelee aina puhtain käsin ja välinein. Ota siis aina maistelupalat puhtaalla veitsellä, säilytä juustoa jääkaapissa mutta anna maistelupalojen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen kuin nautit niitä. Jos maltat.

Valio Keisarinna® kristallinen gouda ja Mont Paral Vintage Ros cava brut 2016

Valio Keisarinna® sisältää kiteytyneitä, herkullisia makusuoloja ja karamellimaisuutta, joka tuo mieleen italialaiset kovat juustot. Raikas rosé-kuohuviini taittaa rasvaisuutta sopivasti mutta ei vie juuston vivahteikkuutta mennessään. Varoituksen sana on paikallaan: tämä kuohuviini saattaa saada sinut syömään useamman palan juustoa kuin olit ajatellutkaan.

Valio Mustaleima™ emmental ja Dürnberg Grüner Veltliner Classic 2019

Vähintään 9 kk kypsytetty Valio Mustaleima™ on suomalaisen juustoherkuttelun nimekkäimpiä tuotteita. Etpä olisi uskonut, millaisen määrän makukerroksia raikas itävaltalaisvalkoviini kuorii siitä esiin! Mustaleimaan on aina hyvä investoida, sillä voit käyttää maistelusta yli jääneen juuston todella monipuolisesti ruoanlaitossa.

Valio Juhla® cheddar ja Bertani Valpolicella 2018

Tämä hienostunut juusto suunniteltiin aikanaan Valion 50-vuotisjuhlien kunniaksi ja sen hapan, hedelmäinen makuydin puhuttelee edelleen. Italialaisen Bertanin vastaus suomalaiseen juusto-osaamiseen on marjaisa ja raikas. Haluaisitko haastaa makunystyröitäsi mutkikkaammalla juonella? Silloin valintasi on tälle juustolle Giuseppe Campagnola Valpolicella Ripasso 2018.

Valio AURA® ja Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016

On vain yksi Valio AURA®, 1930-luvulla tarinansa aloittanut gourmandien ja foodieiden puheenaihe, rakastettu ja vihattu sinisuoninen herkku. Tämä makupari vie maistajansa aistimusten huvipuistoon. Kermaisen kitkerä, petrolisen yllättävä, makea muttei äklö. Siinäpä vain pari vaihetta tämän makuparin vivahteikkaalla taipaleella. Melkoinen matka!

Juustojen ja viinien makuparit on suunniteltu yhteistössä AMKA Oy:n viiniasiantuntija Niklas Andbergin kanssa.