Kahdeksan helppoa tarjottavaa uudenvuodenjuhliin

Toivota uusi vuosi 2023 tervetulleeksi kasvistartarilla, glögiskumpalla sekä uunibriellä kanelipähkinöiden kera. Nämä helpot ja nopeat naposteltavat valmistuvat nopeasti, joten voit keskittyä juhlatunnelman luomiseen.

Mikäpä olisi parempi tapa päättää vuosi kuin nauttia hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Tarjoile illanistujaisissa pientä purtavaa tai kokoa juhlallinen noutopöytä, josta löytyy jokaiselle jotakin. Pöytä täyttyy maukkaista pikkusuolaisista, helpoista salaateista ja pienistä leivoksista. Juhlajuoma syntyy glögistä ja skumpasta.

Uudenvuodenjuhlissa tunnelma on tärkein. Kokosimme helpot reseptit, jotta aikaa jää myös muihin valmisteluihin.

1. Talvisalaatti

Salaatit ovat noutopöytien suosikkeja, joten niitä kannattaa olla aina vähintään yksi. Kun haluat ruokaisan salaatin, valitse talvisalaatti, sillä paahdetut juurekset pitävät nälän loitolla. Klementiini raikastaa kokonaisuutta ja tuo salaattiin ripauksen makeutta. Tarjoile täyttävän focaccian tai rapean maalaisleivän kera.

2. Kasvistartar

Alkupalapöydän klassikko tarjoillaan tällä kertaa kasvisversiona. Porkkana, punajuuri ja herneet tekevät kasvistartarista noutopöydän värikkäimmän herkun, joka sopii moneen ruokavalioon. Alkupalan kokoaminen vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta annosmuoteilla tai hätätapauksessa annosmaljoilla pääset jo pitkälle.

3. Siipipelti

Kanansiivet ovat sormiruokaa parhaimmillaan ja katoavat nopeasti nälkäisten uudenvuoden juhlijoiden suihin. Rentoihin uudenvuoden kutsuihin sopiva siipipelti valmistuu kastikkeineen alle tunnissa, ja samalla pellillä kypsyvät kanan makuparina kukkakaalinuput.

4. AURA täytteiset taatelit

Maittavat cocktailpalat valmistuvat nopeasti, ja ovat kiva lisä runsaaseen uudenvuoden pöytään. Täytä taatelit AURA juustolla ja kääräise ympärille ilmakuivattua kinkkua. Nosta taatelit pellille odottamaan, että juhlavieraat saapuvat, ja käytä niitä vartin verran uunissa ennen kuin käytte pöytään. Näin taatelit eivät ehdi jäähtyä ennen tarjoiluja.

5. Rapucaesar

Raikas ja klassinen caesarsalaatti sopii mainiosti uudenvuoden juhliin. Caesarsalaatin salaisuus on sen kastikkeessa, joka saa makunsa anjoviksesta. Kun aikaa ei ole tuhlattavaksi, voit tehdä pikakastikkeen sekoittamalla ohjeen mukaisesti anjovisfileet maustettuun crème fraîcheen.

6. Uunibrie ja kanelipähkinät

Tämä herkku on noutopöydän yllättäjä. Tyrmäävä makukokonaisuus on yhdistelmä uunissa sulanutta, pehmeää juustoa, sekä kanelikreemiä. Rouskuvaa koostumusta saat pähkinöistä, ja granaattiomenan siemenet tekevät loppusilauksen. Jos joulun jäljiltä on jäänyt yli pipareita, tarjoile ne uunibrien kera, niin viimeisetkin piparinmurut viedään taatusti pöydästä.

7. Pastel de nata eli portugalilaiset vaniljaleivokset

Toivota uusi vuosi tervetulleeksi makein suin ja kata jälkkäripöytään pieniä vaniljaleivoksia. Pastel de nata -leivokset valmistuvat vaivattomasti puolessa tunnissa, ja jos innostut leipomaan isomman satsin, saat herkutella leivoksilla vielä uudenvuodenpäivänä.

8. Glögiskumppa

Poksauta kupliva skumppa, sekoita joukkoon glögiä – ja kas, pitelet kädessäsi talven trendikkäintä juomaa. Pirskahteleva glögiskumppa on tyylikäs vaihtoehto uudenvuodenjuhliin. Tarjoile juoma näyttävistä cocktail-laseista tai anna vieraiden annostella omat juomat suoraan boolikulhosta. Koristele vaaleanpunainen kuohuva puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Kippis ja hyvää uuttavuotta!

Sesonki
Uusi vuosi 2023 alkaa herkutellen
Ruokavinkit
Iskikö leivontahimo? Nämä leivonnaiset valmistuvat 30 minuutissa
Ruokavinkit
Ideoita juustotarjottimelle makupareista