Kahdeksan kevyempää kesäruokaa

Tekeekö mieli astetta kevyempää kesäruokaa? Nämä kahdeksan raikasta ruokaa maistuvat myös kuumana hellepäivänä.

Tuoreista raaka-aineista saa aikaan aterioita, jotka ovat makua täynnä. Kylmä keitto maistuu hellepäivänä, juusto-kasvisvartaat sopivat grillijuhliin ja haukiburgerit kaali-fenkolisalaatilla voi pakata mukaan vaikkapa retkelle.

1. Kesäkurpitsaspagetti

Ihastuta mökkiseuruetta piristävällä spagetilla, jossa perinteinen pasta korvataan raastamalla kesäkurpitsasta spagettisuikaleita. Kesäkurpitsaspagetti sopii myös lisukkeeksi raikastamaan grilli-illallisen kattausta.

2. Grillisalaatti

Kun grillikausi aukeaa, keittiö siirtyy pihalle. Valitse sesongin tuoreimmat kasvikset, pehmennä valmis salsakastike crème fraîchella ja pistä grilli kuumenemaan. Grillissä paahdetuista kasviksista syntyy kesäinen salaatti, jonka voit nauttia sellaisenaan tai tarjoilla lisukkeena muiden grilliruokien kaverina.

3. Kylmä kesäkeitto

Kylmä kesäkeitto on raikas valinta hellepäivän lounaaksi. Kesän tuoreista kotimaisista vihanneksista, Kefir juomasta ja kalkkunasta tai broilerista valmistettu keitto sopii myös isomman aterian alkupalaksi, pienistä laseista tarjoiltuna.

4. Haukiburgerit ja kaali-fenkolisalaatti

Tässäpä astetta parempi burgeri. Jos kalaonni suosii, voit täyttää kevyemmän kesäburgerin oman kalareissun antimilla – mutta kaupan kalatiski on myös hyvä vaihtoehto. Hauki valmistuu näppärästi grillissä tai paistinpannulla. Herkullinen ja rapsakka kaali-fenkolisalaatti tuo raikkaita makuja hamppariin.

5. Juusto-kasvisvartaat grillissä

Vartaat ovat kesän helppo hittiruoka. Mausta kasvikset barbeque-kastikkeella ja Oivariinilla, pujota varrastikkuihin ja grillaa, niin kasvikset saavat mehevän maun. Jos haluat ruokaisemman kokonaisuuden, tarjoile vehnätortillan kanssa tai muun grilliruoan lisukkeena.

6. Borssikeitto

Sateisina kesäpäivinä on ihana lusikoida lämmintä keittoa. Täyteläisen makuinen borssikeitto valmistuu sesongin kasviksista, piristää värillään ja hurmaa maullaan. Upea kirkkaanpunainen väri syntyy punajuurista. Viimeistele keitto lusikallisella smetanaa ja nauti hyvässä seurassa.

7. Mifu kesärullat

Lämpiminä kesäpäivinä tekee mieli kevyempää ja raikkaampaa ruokaa. Sujauta kostutettuun riisipaperiarkkiin nuudelit, Mifu, avokado ja kasvissuikaleet. Kiepauta rullalle ja dippaa limellä sekä korianterilla maustettuun wasabikastikkeeseen.

8. Vegaaninen melanzane

Maukkaat, tomaattikastikkeessa kylpevät munakoisot muodostavat herkullisen kasvisuunivuoan. Moneen ruokavalioon sopiva versio syntyy, kun höystät aterian vegaanisella mozzarella-raasteella. Melanzane on mainio lounas sellaisenaan, mutta sopii myös lisukkeeksi lihalle tai kalalle.

Sesonki
Parhaat salaatit grillaajalle
Keittiössä nyt
Kymmenen helppoa kesälounasta
Sesonki
Kesän herkullisin kattaus