Kahdeksan trendikästä ideaa valmistujaistarjoiluihin

Ylioppilasjuhlat ja ammattiin valmistuminen ovat ihana syy kattaa pöytä täyteen herkkuja. Valitse valmistujaisten tarjoiluiksi kekseliäitä ja hauskoja leivonnaisia: focaccian muotoon puettua voileipäkakkua, lakritsin ja sitruunan makuisia ruutukeksejä tai vaaleita mokkapaloja.

Valmistujaisjuhliin sopivat rennot ja trendikkäät herkut, jotka tekevät kahvipöydästä hauskan ja värikkään. Kokeile tehdä voileipäkakku focaccian muotoon, leivo suolaisen piirakan sijaan juurespiiraita ja loihdi makeaksi herkuksi suloisia britaruutuja. Kokosimme kahdeksan reseptiä tämän hetken raikkaimmista leivonnaisideoista.

1. Focaccia-voileipäkakku

Vaihtelua perinteiseen valmistujaisjuhlien voileipäkakkuun tuo focaccia, jonka päälle kasataan voileipäkakun täytteet: tuorejuustoa, kinkkua, artisokkaa ja mansikoita. Tuorejuustolla tehdyt pursotukset ja tuoreet versot viimeistelevät focaccian juhlavan muodon.

2. Britaruudut

Marenkia, kakkupohjaa ja ihanan kirsikkaista, pehmeää täytettä. Voit tehdä leivokset joko kannellisina tai avomalleina, jolloin kauniiden pursotusten tekemiseen kannattaa varata hieman enemmän aikaa.

3. Kesäiset nakkipiilot

Klassikko, mutta ei tällä kertaa tippaakaan arkinen. Näihin juhlaviin nakkipiiloihin sujautetaan nakin lisäksi väriä ja makua tuovaa parsaa sekä pehmoista tuorejuustoa. Täydellistä rentoihin kesäjuhliin, vai mitä?

4. Vaalean mokkapalat

Sanoiko joku fudge? Nämä vaaleat mokkapalat yhdistävät rakastetun klassikon fudgen makuiseen kahvikuorrutteeseen. Lisämakua ja näyttävyyttä tuovat päälle ripotellut koristeet: marjat ja syötävät kukat. Superherkullista!

5. Mansikkavara

Maistuisiko pappilan hätävara kesään tuunattuna? Tuoreista marjoista, mansikkakermasta, kekseistä, vaniljakastikkeesta ja marengista kerrosteltava herkku valmistuu ihanan nopeasti: valmistelut vievät vartin, tekeytyminen puolisen tuntia.

6. Juurespiiraat

Pikkusuolaisia juurespiiraita voisi napsia vaikka kuinka monta. Sekoita helppo taikina rahkasta, jauhoista ja voista, päällystä tuorejuustolla ja höylää päälle ohuita palsternakan viipaleita. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

7. Suolainen kesäkurpitsapiiras

Valmis voitaikina, pitkät kesäkurpitsaviipaleet, salaattijuustokuutiot ja saksanpähkinät muodostavat rouhean rosoisen piirakan valmistujaispöytään. Tämä piirakka ei vaadi paljon, sillä valmiista taikinasta tehden se on valmis alle tunnissa.

8. Lakritsi-sitruunaruudut

Lakritsin ja sitruunan maut ovat koukuttava yhdistelmä, ja lakritsi-sitruunaruutuja on hauska sekä tehdä että syödä. Näitä kannattaa paistaa iso satsi, sillä persoonallisen näköisiä keksejä haluavat taatusti maistaa kaikki.

Sesonki
Juhlitaan valmistuneita
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Leivonta
Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko