Kaipaatko uusia ruokaideoita? Tässä 7 syksyistä lohireseptiä

Lohi on raaka-aineiden klassikko, joka pelastaa, kun kaipaat helppoa ja maukasta ruokaa. Kokeile ainakin näitä syksyyn sopivia reseptejä!

Lohikeitto, uunilohi tai paistettu lohifilee – klassikot toimivat aina. Jos kaipaat toisenlaista twistiä arjen kalaruokiin, kokeile välillä jotain uutta ja erilaista: onko uusi suosikkireseptisi lohipastavuoka, rukiinen lohipizza, lohiseljanka vai lohella täytetty uunibataatti?

1. Lohi ja kasvikset samassa liemessä

Loppuvuosi on uuniruokien parasta aikaa. Tässä reseptissä samassa vuoassa kypsyvät maukas, kukkakaalista raastettu riisi ja herkullinen lohi. Koko aterian maustaa valmis kantarellikastike. Valmisteluissa menee vain vartti, ja uuni hoitaa loput.

2. Helppo lohipasta on arkiruokien aatelia

Juustoinen lohipastavuoka on monen lapsen ja aikuisenkin herkkua. Keitetty pasta levitetään uunivuokaan ja seuraksi lisätään kylmäsavulohi, kirsikkatomaatit, kerma ja juusto. Vuoan voi koota jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä, ja paistaa kypsäksi juuri ennen tarjoilua.

3. Lohikeitto venäläisittäin

Kun kaipaat vaihtelua perinteisen kermaiseen lohikeittoon, tee lämmittävä lohikeitto venäläiseen tapaan. Lohiseljankassa perunat, porkkanat, fenkoli ja lohi upotetaan makean tuliseen ruokakermaan. Lisää päälle vielä nokare sitruunalla maustettua smetanaa.

4. Rukiinen pizza täytetään sienillä ja kylmäsavulohella

Viikonloppuna maistuu kylmäsavulohipizza ruispohjalla, sienillä ja suolakurkuilla kruunattuna. Maut ovat kohdillaan, kun pohja sivellään tillivoilla ja päälle lusikoidaan sitruunainen crème fraîche.

5. Uunibataatit avokadon ja lohen kera

Kokeile vaihteeksi paahtaa uunissa perunan sijaan bataattia. Bataatin makeuteen sopii turkkilaisen jogurtin ja smetanan joukkoon tehty täyte, jonka suolaisen hapokkaat maut tulevat kylmäsavulohesta, kevätsipulista, avokadosta, korianterista, chilistä ja limestä.

6. Vartin helppo lohipasta

Keitä, paista ja yhdistä, ja vartissa ruoka on pöydässä. Maukkaaseen lohi-herkkusienipastaan voi upottaa esimerkiksi edelliseltä päivältä jääneen uunilohen, tai käyttää vaikka valmiina ostettua lämminsavulohta. Valmis Valio maustettu ruokakerma sitruuna & pippuri tuo ruokaan lisää herkullista makua.

7. Lohimunakas on etäpäivän pikalounas

Nopea munakaslounas syntyy vain muutamasta raaka-aineesta ja keskellä kiireistäkin etäpäivää. Sekoita munat ja kerma, paista hetki ja lisää kylmäsavulohiviipaleet sekä AURA muru. Mausta ja nauti!

Keittiössä nyt
Nyt äkkiä jotain syötävää – 10 parasta ruokaa jauhelihasta
Keittiössä nyt
Kokkaa syysruokaa kurpitsasta – listasimme kuusi suosikkireseptiä
Keittiössä nyt
Uutta makua uuniloheen — tässä viisi suosikkireseptiä