Karitsanpaisti mämmikastikkeella glaseerattuna – näin onnistut yllättämään pääsiäispöydässä

Mämmillä maustettu maltaisen makea kastike on täydellinen pari voimakaan makuiselle karitsalle. Mämmikastikkeella glaseerataan lihapaloille ensin kiiltävä ja paahteisen rapea pinta ja loppu tarjotaan kastikkeena. Kertakaikkisen herkullista!

Karitsa ja mämmi ne yhteen sopii

Mitäpä jos yhdistäisit kaksi pääsiäisen klassikkoa, karitsan ja mämmin, pääsiäispöydän pääruokayllättäjäksi? Ei mikään hassumpi idea ja lopputulos sopii pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon.

Ottaa aikansa uunissa, mutta palkitsee ruokapöydässä

Murean karitsanpaistin salaisuus on oikea paistolämpötila ja -aika. Paista paistia aluksi kuumemmassa uunissa, jotta pinta saa väriä. Itse käytän tässä paistinpannua ja paistan värin lihan pintaan kuumalla pannulla ja siirrän paistin suoraan 150 asteiseen uuniin. Paistiin kannattaa laittaa paistomittari, ja sen näyttäessä 65 astetta on lihan kypsyys juuri sopiva karitsalle. Paistoaika riippuu paistin koosta ja n. 2,5 kg painoisen paistin kypsymiseen menee noin neljä tuntia.

Glaseeraa, glaseeraa ja vielä kerran glaseeraa

Karitsan viimeistelee lihan pintaan siveltävä glaseerauskastike. Pääsiäisen kunniaksi paistin paistoliemestä valmistettu kastike maustetaan Kymppi luomumämmillä ja raikastetaan appelsiinimehulla. Maltainen mämmikastike on upea pari karitsalle ja tekee lihan pinnasta herkullisen rapean. Paistista irrotetaan luut ja mahdolliset kalvot nyhtölihan tyyliin ja paloitellaan. Lihapalat sivellään mämmikastikkeella ja grillataan grillivastuksen alla muutamia minuutteja. Tämä toistetaan moneen kertaan — ja se todella kannattaa.

Loppu kastike tarjotaan vielä erikseen valmiin ruoan kanssa. Kiva vinkki on myös lorauttaa kastikkeeseen kuohukermaa, joka tekee kastikkeesta ihanan täyteläisen. Mämmikastike sopii erittäin hyvin karitsan kanssa tarjottavien uunijuuresten, perunapyreen tai kermaperunoiden kanssa.

Herkullisia hetkiä kevään odotetuimman ruokajuhlan parissa!
Nautitaan yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä kaikkina pääsiäisen päivinä.