Kesän helppo mökkikakku

Kategoriat:

Mökkikakku on kehitelty toteutettavaksi helposti vaatimattomissakin olosuhteissa, sillä sekä kakkupohja että valkosuklaatäyte syntyvät vuoron perään samalla paistinpannulla!

Kaurakeksimäinen kakkupohja, valkosuklainen täyte

Mökkikakun kakkupohjassa maistuu kauralastumainen keksi, aivan kuin pohja olisi paistettu uunissa. Uunia ei kuitenkaan tarvita, sillä pohja valmistetaan pannussa.

Herkullinen valkosuklaatäyte valmistuu vaivattomasti samalla pannulla – vain kolmesta raaka-aineesta: valkosuklaasta, crème fraichesta ja vaniljarahkasta. Matala täyte jähmettyy valkosuklaan ansioista jääkaapissa juuri sopivaksi!

Helppo mökkikakku – ohje onnistumiseen vaihe vaiheelta

  1. Ruskista puolet voista, sokeri ja kaurahiutaleet kevyesti pannulla.
  2. Sulata joukkoon loppu voi ja pohjataikina on valmis! Painele se leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Kuumenna crème fraiche ja suklaa, sekoita kunnes tasaista.
  4. Nosta pannu pois liedeltä. Lisää vaniljarahka, sekoita ja levitä kakkupohjalle. Laita kakku kylmään ja malta 3 h.
  5. Käy marja-apajilla luonnossa, pakastimessa tai torilla. Mansikat, viinimarjat, mustikat, karhunvatukat - kaikki käy!
  6. Siirrä kakku tarjolle ja päällystä. Laita kaffepannu tulille ja kutsu väki kahvipöytään.
Helpoin kakku ikinä :) Ja sanoivat sen hyvääkin olevan. Päälle laitoin sokeroituja puolukoita. Antoi makealle hapokkuutta sopivasti.
- Käyttäjän kommentti

Tällä reseptillä onnistut

Poimi resepti
Aivan ihana ja juuri sopiva tuollaisenaan, ei tarvitse muuttaa mitään. Iso kiitos Ilona!!!
- Käyttäjän kommentti

Joko sinä laitat mökkikakun kokeiluun?