Kesän parhaat raparperiherkut

Ota kesä vastaan pistämällä pöytään kauden herkuimmat raaka-aineet. Näillä resepteillä valmistat niin mansikka-raparperijäätelön, raparperijuustokakun kuin raparperi-kinuskiviineritkin.

Raparperi on kotoinen ja perinteinen raaka-aine, jonka kirpeä makeus saa makunystyrät laulamaan. Raparperin omintakeinen maku sopii täydellisesti leivonnaisiin ja juomiin, ja se onkin suosittu raaka-aine kevään ja kesän leipomuksissa. Raparperista voit valmistaa perinteisen raparperipiirakan, mehevän raparperijuustokakun tai vaikka virkistävän raparperimehun.

Raparperia on helppo kasvattaa omassa puutarhassa, mutta sitä löytää myös lähialueen toreilta ja kauppojen vihannesosastoilta.

1. Raparperi-kinuskiviinerit

Raparperi-kinuskiviinerit ovat mehevän makeita leivonnaisia, jotka yhdistävät raparperin raikkauden ja kinuskin herkullisen makeuden. Rapea viineritaikina täytetään makealla raparperihillokkeella ja päälle valutetaan herkullista kinuskikastiketta. Nauti raparperi-kinuskiviinerit kahvipöydässä tai piknikillä.

2. Mansikka-raparperijäätelö

Mitä, jos herkuttelisin raparperit jäätelön muodossa? Tällä reseptillä valmistat pehmeän mansikka-raparperijäätelön, joka on täynnä kesän parhaita makuja. Itse tehty jäätelö kruunaa kesäpäivän, ja on mainio pari kesäisille kakuille ja piirakoille.

3. Gluteeniton raparperipiirakka

Raparperin kirpeys on ihana pari piirakan makealle täytteelle. Gluteenittoman raparperipiirakan leipominen käy helposti ja nopeasti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Mehevän, jogurttisen täytteen juju on hienonnetussa rosmariinissa.

4. Raparperijuustokakku

Samettinen raparperijuustokakku on herkullinen ja näyttävä jälkiruoka, joka hurmaa niin juhlissa kuin tavallisen kesäviikonlopun kahvipöydässä. Rapea pohja ja täyteläinen juustokakkutäyte saavat raikkaan säväyksen kirpeästä raparperihillosta. Koripunoksen muotoon tehty raparperikoristelu ja sen kirkkaanpunainen väri tekevät juustokakusta myös visuaalisesti upean.

5. Mansikka-raparperisangria

Mansikka-raparperisangria on kesän raikkain juoma ja hauskasti tuunattu klassikko. Se on raikas, virkistävä ja täynnä kesäistä makua. Tarjoile näyttävä juoma runsaiden jäiden ja tuoreiden mansikoiden sekä raparperien kera.

6. Raparperikiisseli

Kuulostaako herkullisen kirpeä raparperikiisseli juuri siltä, mitä kaipaat piristämään päivääsi? Valmistus onnistuu puolessa tunnissa, joten jos makeanhimo iskee, voit tehdä tätä herkkua helposti milloin tahansa. Laita kattila porisemaan, ja pian pääset nauttimaan kiisselistä.

Raparperin pakastaminen on helppo tapa säilöä kesän maku talteen

Pese raparperit huolellisesti ja kuori tarvittaessa paksu ulkokuori pois. Leikkaa raparperit pieniksi, noin 1–2 cm pituisiksi paloiksi. Levitä raparperit tasaisesti pakastepussiin tai -rasiaan ja pakasta. Pakastetut raparperit säilyvät pakastimessa noin vuoden. Jotta raparperien rakenne säilyy, sulata herkkupalat hitaasti jääkaapissa ennen käyttöä.

Raaka-aine
Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja
Leivonta
Juustokakku joka makuun
Raaka-aine
Kesä maistuu mansikalta