Ulkona syöty ruoka maistuu aina parhaalta, eikä kokkauskaan ole hullumpaa mökin tai kodin pihalla. Kokosimme kahdeksan herkullista reseptiä, jotka voit tehdä ulkona säästä nauttien. Näihin ei uunia tai hellaa tarvita.
Kukapa haluaisi mennä sisään kokkaamaan, kun kesä on kauneimmillaan. Tuo keittiö sen sijaan ulos! Hae mökin tai kodin pihaan leikkuulauta, veitsi ja muut tarvittavat välineet, ja ala pilkkoa. Moni ruoka syntyy helposti grillissä, nuotiossa, retkikeittimessä tai kokonaan ilman kypsennystä.
Tulisella nduja-salamitahnalla maustetut perunat maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi grillissä paistetun lihan tai kalan kera. Perunoista tulee grillissä ihanan rapeita, ja salaattijuustokuutiot pehmentävät tulista makua. Crème fraîche -dippi viimeistelee kokonaisuuden.
Tämän salaatin juju on grillattu ja sitruunalla maustettu fenkoli. Salaatti valmistuu nopeasti: paahda fenkolia hetki grillissä ja sekoita ainekset. Viipaloi salaatin kylkeen hyvää leipää ja nauti ulkoilmassa.
Grillimakkarapasta on mutkaton tehdä ja maistuu pilvisenäkin kesäpäivänä. Keitä pasta kypsäksi nuotiolla, retkikeittimellä tai grillin keittolevyllä, paista grillimakkarasiivut ja sipulit. Täyteläistä makua tuo Koskenlaskija mustapippuri sulatejuusto.
Kesällä tekee mieli kaikkea, mikä on sesongissa parhaimmillaan. Nostellaan siis samalle salaattivadille nektariinit, avomaankurkut ja mustikat, ja viimeistellään kotijuustolla ja mustikkavinegretillä. Raikasta ja herkullista! Tämä salaatti on valmis vartissa.
Savustettu lohi perunoiden kera on mökkiruokien klassikko, jonka tekeminen onnistuu myös kokonaan ulkona. Keitä perunat esimerkiksi grillin keittolevyllä tai nuotiolla, ja kasaa savustetun lohen päälle herkullinen salaatti potuista, kurkusta ja kevätsipulista. Silppua tilli pieneksi ja vispaa piimä-tillikastike nopeasti vaikka haarukalla.
Jos et ole vielä grillannut varhaiskaalia, nyt on sen aika. Lohkoiksi leikattuna herkullinen kaali paistuu grillissä muutamassa minuutissa. Tilli ja voi aateloivat kaalin, ja seurana maistuu sinappi-smetanakastike. Nauti ilmakuivatun kinkun tai vaikka grillimakkaran kera.
Tämän ruoan tekemiseen tarvitset vain raaka-aineet, veitsen, leikkuulaudan, grillin ja foliota. Pilko herkkusienet, pekoni ja lehtikaali folion päälle ja ripottele sekaan AURA juustoa. Kääräise foliot nyyteiksi ja grillaa kymmenen minuuttia.
Mitä grillata lounaaksi? Kokeile juusto-kasvisvartaita, jotka syödään tortillalettuun kietaistuna. Tarvitset vain veitsen, leikkuulaudan ja grillin: pistele vartaisiin kasviksia ja Koskenlaskija voimakas sulatejuustolla täytettyjä sieniä. Sipaise vehnätortillan päälle valmista kermaviilidippiä ja pura vartaan täyte letulle. Kääräise ja nauti!