Korvapuustista juustokakku, juustokakusta suosikki!

Rakastatko korvapuusteja ja juustokakkuja? Entä kaipaatko uutta, helppoa ideaa juustokakun pohjaksi? Kokeile siinä tapauksessa ihanaa korvapuustijuustokakkua!

Ihanan helppo juustokakku

Idea korvapuustijuustokakusta syntyi, kun halusin leipoa kakun, joka on sekä helppo että näyttävä. Pakastealtaasta löytyviä raakapakastekorvapuusteja viipaloimalla saat sekä kakkupohjan että näyttävän kakkureunan. Täyte syntyy maustetusta rahkasta, kananmunista ja perunajauhosta. Juustokakkumassa valutetaan hillolla päällystetylle pullapohjalle. Hedelmillä ja kakunkoristeilla (esim. keksipalat, suklaa tai pähkinät) viimeistelty koristelu pursotusten kera on helppotekoinen, mutta näyttävä. Jos haluat pakastaa kakun, säästä koristelu tarjoilupäivään.

Muuta kakkua sesongin mukaan

Tämä kakku on kuin kameleontti, sillä se muuntuu helposti vuodenaikojen ja omien makumieltymysten mukaan väriä vaihtaen. Muuntautumiskyky pohjautuu juustokakkumassassa käytettävään maustettuun rahkaan ja pohjalle levitettävään hilloon.

Tässä versiossa täytteenä on herkullista Irish cream & coffee -rahkaa ja luumumarmeladia tai kirsikkahilloa, mutta kakun voi leipoa myös sitruunarahkaa ja lemon curdia tai vaniljarahkaa ja marjahilloa käyttäen. Hillon ei tarvitse olla paistonkestävää, mikä tekee leipomisesta entistä helpompaa. Älä siis missaa tätä herkkua!