Anna Jalas-Karjalainen
Valio Markkinointi
Anna uskoo, että parastakin soppaa kannattaa hiukan hämmentää.
Koulujen syyslomalla ja hiihtolomalla vedetään henkeä töiden ja harrastusten sävyttämästä kiireisestä arjesta. Ulkoillaan, liikutaan ja nautitaan yhdessäolosta. Lomalla on myös helpompi löytää aikaa yhteiselle kokkailulle. Ulkoilun jälkeen maistuvat erityisen hyvin höyryävät padat ja keitot.
Syyslomalla ja hiihtolomalla on mukava nauttia yhteisestä ajasta ja ulkoilla koko perheen voimin. Kun pihalla on saatu posket punaisiksi, nälkä on usein sen mukainen. Ulkoilupäivän ruoka saa olla tuhtia, lämmittävää ja täyttävää.
Yksin ei kannata keittiössä hääriä, jos koko perhe lomailee. Ota koululaiset mukaan ruoan valmistukseen apukäsiksi ja anna lomailevan porukan pienemmillekin mahdollisuus osallistua yhteisen aterian valmistamiseen. Ruoanlaitto on yhdessäoloa ja tekemistä parhaimmillaan!
Nappaa vinkit nopeisiin alle puolessa tunnissa syntyviin ruokiin kuin pidemmän kaavan kokkailuihin!
Ruoanlaitto on hauskaa puuhaa lasten kanssa, vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan!
Syyslomaviikon kruunuksi sopii herkullinen, maitosuklaalla ja suolapähkinöillä koristeltu maapähkinä-kinuskikakku tai suussa sulava kermavanukas panna cotta. Kääretorttu ja nyhtöpulla ovat hauskoja reseptejä yhteisiin leivontahetkiin, ja banaaniletut ovat takuuvarma illan tai aamupalan piristys!
Hiihtoloman henkeen sopii erinomaisesti myös Alppi-ritarijuustofondue. Sveitsiläinen tapa viettää iltaa tarjoaa mainion tilaisuuden jakaa päivän kokemukset ja nauttia loman kiireettömyydestä. Myös Juustoraclette syntyy pöydän ääressä, kun sen kanssa tarjottavat lisukkeet on laitettu valmiiksi tarjolle.
Mitä ruokia lomalla teetkin, muista nauttia yhdessäolosta.