Tässä kaksitoista muistojemme kouluruokaa – jotka valmistuvat helposti myös kotona

Kouluruoka on kautta aikain herättänyt tunteita. Ja ehkä juuri siksi muistammekin monet kouluaikojen suosikit vielä vuosienkin päästä.

Muistatko sen keltaisen currylla maustetun broileripastan? Entä lihapullat, joita lapioitiin lautaselle niin paljon kuin mahtui – tai sai ottaa.

Oma paikkansa oli myös rapeakuorisella liha-makaronilaatikolla, tartarkastikkeen kanssa tarjoilluilla kalapuikoilla sekä samettisella mannapuurolla. Vai kuuluiko teidän koulunne puuropäivään ohrapuuro ja marjakeitto?

Kokosimme yhteen reseptit, joilla vakuutat nälkäisen koululaisen, ja taitat itse herkullisen makumatkan takaisin koulun penkille.

Kouluruokien klassikot

Liha-makaronilaatikkoa, kanaviillokkia, helppoa lasagnettea, lihapullia sekä broilerin ja curryn makuja ylistävää Palermon pastaa. Näillä resepteillä muistojen makumatka kouluaikoihin taittuu herkullisesti!

Kouluaikojen kasvisruokasuosikkeja

Vaikka koulujen kasvisruokavaihtoehdot ovat kehittyneet vauhdilla, pitävät tutut suosikit edelleen pintansa. Ja kukapa ei tykkäisi pinaattiletuista ja ohrapuurosta?

Helppo ja nopea arkiruoka
Pasta on täydellinen arkiruoka
Koululaisen ateriarytmi ja arkiruokailu
Hanna Kautiainen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›