Lämpimät voileivät arjen herkutteluun

Iltapalapöytään on ihana nostaa rapeita toasteja tai iki-ihania retrosuosikkeja, juustolla kuorrutettuja lämpimiä voileipiä. Niihin on olemassa lukuisia vaihtoehtoja. Lämpimistä leipäherkuista on helppo koota vaikka koko illallinen ja kattaa pöytään niin kala, liha kuin kasvisversioitakin. Rinnalla maistuu raikas salaatti. Kutsu kaverit kokoon ja herkuttele.

Lämpimät voileivät uunissa – kätevä klassikko

Mehevät lämpimät voileivät ovat nopea iltapala, joita voi valmistaa eri tavoilla. Juustolla kuorrutetut klassiset avoimet lämpimät leivät syntyvät helposti uunissa, kuten myös mehevät broilerileivät ja lämpimät sieni-paprikaleivät. Niihin kannattaa talvella käyttää viljeltyjä sieniä, esimerkiksi herkku- tai siitakesieniä, tai syksyn sienisatoa omasta pakastimesta.

Myös perinteiset leipäherkut maistuvat aina. Havaijin leivässä maistuu makean ananaksen ja suolaisen savukinkun herkullinen yhdistelmä, ja lihaisa metsästäjän leipä sopii isoonkin nälkään. Kokeile myös aivan uusia valmistustapoja, kuten gratinoitua leipävuokaa tai makoisia toast-rullia, jotka kostutetaan munamaidossa, rullataan täytteiden kanssa ja paahdetaan uunissa rapeiksi.

Katso lisää reseptejä

Rapeita, hyviä toasteja

Kerrosvoileipämäiset toastit valmistuvat voileipägrillissä tai parilalla. Niiden valmistus onnistuu myös tavallisella paistinpannulla, jos käytössä ei ole grilliä. Kokeile rapeita juustotoasteja tai ruistoasteja. Toasteihin sopivat myös maukkaat juustot, kuten esimerkiksi Valio Kippari®. Kipparin toasteja maustaa tapenade-tahna, ja AURA® sinihomejuusto aateloi kinkkutoastit. Ranskalaistyylinen, mehevä croque monsieur syntyy Dijon-sinapin ja Valio crème fraîchen avulla.

Leivän rinnalle kevyt tai ruokaisa salaatti

Jos lämpimistä voileivistä haluaa rakentaa koko aterian, on rinnalle hyvä valmistaa salaatti. Isompaan nälkään sopii ruokaisa juusto- tai pastasalaatti. Salaneuvoksen pastasalaatissa maistuu mukavasti gouda, Paahdettu juures-juustosalaatti puolestaan valmistuu helposti uunissa. Paahtuneiden juuresten seuraksi lisätään ennen tarjoilua Valio Kappeli® juustokuutioita ja herkun rinnalla tarjotaan raikasta jogurttikastiketta. Kevyempään salaattitarjoiluun sopii vaikkapa Raikas tomaatti-punasipulisalaatti tai Kaali-porkkanasalaatti, jonka makuun sopii mainiosti Valio Viola® yrtti tuorejuustosta tehty kastike.

Katso kaikki reseptit
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›