Lapsiperheet nauttimaan Outi Väisäsen opeilla

Ruokatoimittaja Outi Väisänen kirjoitti suositun vauvaperheiden ruokakirjan Samasta padasta äitiyslomalla. Nyt lapset ovat taaperoita ja uunituoreen jatko-osan Samasta padasta 2: Puolessa tunnissa aiheena on lapsiperheen arki. Mukana menossa on myös Valio MiFU®.

– Vauvaperheille kirjoitetun Samasta padasta -kirjan huikean hieno vastaanotto yllätti minut ja oli enemmän kuin uskalsin ikinä odottaa. Tunnistin ja tarjosin ratkaisuja haasteisiin, joita monella muullakin oli. Neuvolasta saatavat ohjeet on tehty ravitsemusnäkökulmasta. Kukaan ei kertonut, miten pienen lapsen kanssa ruokailu onnistuisi herkullisesti ja käytännöllisesti, Väisänen kertoo.

Nyt yli kymmenen tuhannen myydyn kappaleen ja kuuden painoksen Samasta padasta saa jatkoa. Samasta padasta 2: Puolessa tunnissa lupaa, että sen avulla saa nirsonkin nauttimaan ruoasta.

Kasvisruokaa kaikkien iloksi

Kauniin uutuuskirjan selailija kiinnittää huomiota iloisen värisiin, kasvisvoittoisiin ruokiin. Outi Väisänen valmistaa omalle perheelleen pääosin kasvisruokaa mutta ajattelee pikemminkin sekä-että kuin joko-tai.

– On hyvä, että kasvipohjainen syöminen nähdään tänä päivänä täysipainoisena vaihtoehtona lapselle ja että monia ihmisiä kiinnostaa lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan. Olen kuitenkin sallivuuden kannalla, kasvisruoka on yksi vaihtoehto muiden joukossa myös sekasyöjälle, hän pohtii.

Kasvipohjaiseen syömiseen Outi Väisänen hyödyntää kirjan resepteissä myös Valio MiFU® tuotteita. Huijarin butter chicken tuo intian maut pöytään ja Valio MiFU® suikaleita käytetään kuten kanaa. Vähän parempi nuudelimössö on loistava kasvistenpiilotusresepti, jonka sydämessä on Valio MiFU® jauhis.

Oikaisemisessa ei ole mitään väärää

Outi Väisänen on ammatiltaan ruokatoimittaja, joten voisi kuvitella, että jännittävät raaka-aineet ja monivaiheiset valmistusprosessit kiehtovat häntä. Onko näin?

– Unohdan yleensä suosiolla arjessa työläät reseptit ja valitsen maksimissaan puolessa tunnissa valmistuvia reseptejä. Lisäksi suosittelen pohtimaan, mitä aineksia on jo omissa kaapeissa ja helposti saatavilla.

Puolessa tunnissa -kirja sisältää ruokamanifestin, jossa myös kiitetään ruokataloja elämää helpottavista valmiista ratkaisuista. Sellainen on esimerkiksi valkosipulimurska purkissa. Väisänen tukeutuu myös valmiiseen pastakastikkeeseen, kun ideat loppuvat ja kiire yllättää.

– Ylipäänsä en haluaisi, että ruokailuun liittyy minkäänlaista huonoa omaatuntoa tai riittämättömyyden tunnetta, hän sanoo.

Vinkkejä, joilla arki pelastetaan - suorittamisesta nauttimiseen

Samasta padasta -kirja sisältää reseptien lisäksi runsaasti vinkkejä.

Ennakoi Mieti arkea ainakin pari päivää eteenpäin. Osta kaupasta kerrallaan muutaman aterian annokset. Kokkaa ruokaa reilu annos niin, että huomisellekin riittää.

Tee asennemuutos Laske rimaa. Älä ajattele että sinulta odotetaan huippukokin suorituksia. Hyvä ja riittävä tavoite on, että saat ruoan pöytään. Arkiruoan valmistukseen riittää puolisen tuntia ja käyttää sellaisia aineksia, jotka ovat jo kaapissa. Puolessa tunnissa -kirjassa on kätevä lista kodin perusvarastosta: mitä tarvitset jääkaappiin ja pakastimeen, kuiva-ainekaappiin ja maustehyllyyn.

Tähtää yhteiseen pöytään Lapset imevät vaikutteita ja oppivat vanhempiensa mallista ihan vauvasta lähtien. Jokaisen aterian ei tarvitse olla ravitsemuksellisesti täydellinen. Käytä paukut ennemmin siihen, että ateria syödään yhdessä mausta ja yhdessä olemisesta nauttien. Lapsen ruokasuhteen ja onnellisuuden kannalta se on olennaisinta.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›