Kun tilanne vaatii lohturuokaa

Viluttaako? Lyhenevät päivät, pimenevät illat ja matalammat lämpötilat saavat kaipaamaan mieltä ja kehoa lämmittävää lohturuokaa: täyteläistä pastaa, rapeaa leipää ja jotain makeaa. Tässä lohturuokasuosikkimme, joilla pimeys unohtuu.

Syksyn ja talven pimeimmät kuukaudet vievät ajatukset täyteläiseen ja helppoon ruokaan, joka on parhaimmillaan viltin alla nautittuna. Näillä lohdullisilla herkuilla karkotat kaamoksen ja piristät omaa sekä läheisten mieltä. Reseptit kannattaa pistää mieleen myös pahan päivän varalle.

Pastat ovat lohturuokaa parhaimmillaan

Jokaisella on oma lohturuokasuosikkinsa, mutta monella se on pasta. Ja mikä sopisikaan paremmin piristämään pimeitä iltoja kuin ihanan kermainen mac and cheese eli juustomakaroni tai uunifetapastasta vaikutteita saanut AURA uunipasta? Pekonin ystävää ilahduttaa nopeasti valmistuva pekonipasta.

Lohduttavimmat leipäherkut

Leipä ja juusto ovat kuin luotuja toisilleen. Lisäksi juustoiset leipäherkut, kuten nyhtöleipä ja erilaiset toastit, valmistuvat helposti ja pienellä vaivalla. Täydellistä lohturuokaa siis.

Suklaata, suklaata, enemmän suklaata

Jos mielesi tekee makeaa, valmista helppo ja nopeasti valmistuva suklaajälkkäri, joka vie mukanaan viimeisetkin lohturuokahimosi. Paista suklaantäyteinen mudcake eli mutakakku, yhdistä lempiherkkusi rocky roadiin tai pyöräytä ihana suklaapirtelö. Sitten vain villasukat jalkaan, suklaaherkut mukaan ja viltin alle!

Erityisen nopeaan herkkuhimoon

Äkillisen herkkuhimon paras selättäjä on ennakointi. Varaa kotiin jäätelöä, ja herkut ovat käden ulottuvilla, kun tarve vaatii.