Luomu, mitä se on?

Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti tuotettua aina pellolta pöytään asti. Luomussa on siis monta hyvää yhdessä. Kun ostat luomua, teet pienen päätöksen hyvän puolesta: puhtaan ruoan, eläinten, ympäristön sekä oman ja läheisten hyvinvoinnin.

Luonnonmukaisesti tuotettu

Luomuelintarvikkeet valmistetaan mahdollisimman luonnonmukaisesti pellolta pöytään asti.

Mitä on luomutuotanto?
Aino Laakso

Luomumaito, miten se eroaa tavallisesta maidosta?

Luomumaito on luonnonmukaisesti tuotettua maitoa. Se pastöroidaan kuten tavallinen maito. Valio Luomu™ maitoja ei homogenoida, poikkeuksena laktoositon Valio Eila® Luomu™ kevytmaitojuoma. Homogenoimattomuus aiheuttaa rasvan nousemisen maidon pintaan, joten maitoa kannattaa ravistaa ennen käyttöä.

Miten luomumaito eroaa tavallisesta maidosta?
Hanna Kautiainen

Luomulehmän elämää

Luomutiloilla kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että eläimet saavat elää mahdollisimman lajinmukaisesti. Lajinmukaisuus tarkoittaa elämää pihattonavetassa, laiduntamista kesäisin ja mahdollisuutta ulkoiluun myös talvisin.

Luomulehmän elämää
Aino Laakso

Luomutila voi olla ihan kulman takana

Luomumaitoa tuotetaan kaikkialla Suomessa aivan maan pohjoisinta osaa lukuun ottamatta. Valiolaisia luomumaitotiloja on noin 120, ja tilojen määrä kasvaa samaa tahtia, kun luomun suosio lisääntyy. Luomutila saattaa olla siis lähempänä sinua, kuin arvaatkaan.

Kierrätystä luomutilalla
Helena Karhujoki

Luomumaidossa ekologista on myös pakkaus

Valio Luomu™ maidot pakataan täysin kasvipohjaisista, uusiutuvista materiaaleista valmistettuihin tölkkeihin. Kun pakkaukset valmistetaan kokonaan kasvipohjaisista raaka-aineista, säästetään luonnonvaroja. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettu tölkki kierrätetään samaan tapaan kuin tavallinen maitotölkki.

Kokonaan kasvipohjainen pakkaus on ympäristön kannalta hyvä valinta
Helena Karhujoki

Löydätkö näistä uuden luomusuosikkisi?

Valio Luomu™ valikoima on nyt laajempi kuin koskaan. Vaihtoehtoja on nyt siis moneen makuun – ja uutuutemme voivat yllättää! Kaikki Valio Luomu™ tuotteet valmistetaan aina suomalaisesta luomumaidosta Suomessa. Luomutuotteissa käytettävät marjat ja hedelmät ovat niin ikään luomua. Valio Luomu™ tuotteissa suositaan mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita, kun niitä on saatavissa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›