Mikä ihmeen gurtti - miksei saa sanoa kaurajogurtti

Valio Oddlygood® gurtti on hapatettu 100 % kasviperäinen, jogurtin tapaan käytettävä, lusikoitava välipala, jonka pääraaka-aineena on suomalainen kaura. Valio Oddlygood® kaurapohjaiset gurtit sisältävät eläviä maitohappobakteereja ja herneproteiinia. Tuotteet sopivat hyvin aamu- ja iltapalaksi tai vaikka välipalalle.

Ihmeellisen herkulliset

Valio Oddlygood® gurteista löytyy suosikkimakuja ja erilaisia pakkauskokoja moneen käyttöön ja tarpeeseen. Valio Oddlygood® gurttia on tarjolla 150 gramman pikarissa sekä riittoisassa yhden kilon pakkauksissa. Entä oletko jo maistanut myös täyteläisen pehmeitä Greek-a-licious gurtteja? Nämä sopivat kasvipohjaiseksi vaihtoehdoksi kreikkalaiselle jogurtille.

katso kaikki pakkauskoot

Täysin kasviperäiset välipalat

Valio Oddlygood® gurtit on valmistettu 100 prosenttisesti kasviperäisistä raaka-aineista, eli tuotteet ovat siten myös laktoosittomia. Gurteissa ei ole käytetty soijaa, vaan niiden sisältämä proteiini (2 g/100 g) on peräisin kaurasta ja herneestä. Tuotteet on täydennetty D-vitamiinilla, kalsiumilla, B2- ja B12-vitamiinilla sekä jodilla. Täydennetty D-vitamiini on muodoltaan D2-vitamiinia, joten gurtit sopivat hyvin myös vegaaniruokavalioon.

Tuotteet on makeutettu tavallisella sokerilla ja niissä on maltillisesti rasvaa. Tuotteiden sisältämä rasva on kokonaan kasviperäistä. Useammalle Valio Oddlygood® gurtille on myös myönnetty Sydänmerkki. Sydänmerkki-tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan määrän ja laadun sekä sokerin määrän osalta.

Miksei tuotteita voida sanoa vain kaurajogurteiksi?

EU:n alueella oleva elintarvikelainsäädäntö määrittelee, miten elintarvikkeita voidaan nimetä, jotta kuluttajat tietävät mitä tuotteita ovat ostamassa. Maitotuotteiden nimiä, kuten jogurtti tai maito, voidaan käyttää vain maidosta valmistetuissa tuotteissa. Kasviperäistä tuotetta ei tämän vuoksi voida nimetä kaurajogurtiksi.