Näin teet sileän kermavaahtokuorrutuksen
Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen.
Katso Valion leipomokonsultin ja kondiittorimestari Mika Parviaisen vinkit kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeluun. Mukana selkeät videot, joilla saat haastavammatkin pursotukset onnistumaan.
Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Niiden valmistamiseen löydät vinkit täytekakkujen vinkkisivulta. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.
– Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa, Mika Parviainen vinkkaa.
Kuorruttaminen ja koristelu kannattaa sen sijaan säästää tarjoilupäivään. Varaa kuorrutetta mieluummin turhan runsaasti kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haastavaa, eikä lopputulos ole välttämättä kovin kaunis.
Asettele koristeet paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kakku on parhaimman näköinen, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voit valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet kannattaa valmistaa ja muotoilla vasta juuri ennen koristelua.
Katso alla olevilta videoilta, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet onnistuvat Mika Parviaisen vinkeillä. Muista varata aikaa myös harjoitteluun: harva hallitsee kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti heti ensimmäisellä yrittämällä.
– Kuorruttamisessa ja koristeluissa kehittyminen ei lopu koskaan. Olit sitten aloittelija tai kokenut kakuntekijä, uutta opittavaa löytyy aina. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.
Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista
Sileä kuorrutus on hyvä pohja erilaisille pursotuksille. Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun. Lisäksi pursotusten väliin jäävät aukot eivät näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute. Videon vinkeillä saat sileän kuorrutuksen kakkuun.
Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen.
Ristikkopursotus on näyttävä koristelu kakun päälle. Poimi videolta parhaat vinkit ristikkopursotuksessa onnistumiseen! Kokeile pursotusta vaikka raparperitäytekakun tai helpon rahkatäytekakun koristeluun!
Kuinka syntyy ristikkopurostus tähtityllalla? Ristikkopursotuksella voit koristella esimerkiksi helpon täytekakun tai kermakakun.
Tähtityllalla syntyvä romanttinen ruusupursotus sopii monien täytekakkujen pintaan. Pursottamista kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun.
Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kakun koristeluun.
Ruusupursotus nauhatyllalla vaatii jo hieman harjaantuneempaa pursotuskättä. Haasta itsesi ja koristele muffinit tai kuppikakut upeilla kermaruusuilla!
Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit leivonnaisten koristeluun.
Suklaasta saa pursottamalla erilaisia kuvioita kakkujen leivonnaisten koristeiksi. Tumma suklaa sopii koristeiden tekemiseen parhaiten, sillä maitosuklaa ja valkosuklaa sulavat sitä helpommin. Katso vinkit suklaasulkiin, suklaalastuihin ja kauniisiin pursotuskuvioihin.
Suklaasulka koristaa niin kakkuja, muffineita kuin cupcakeja. Katso vinkit videolta!
Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit suklaan käsittelyyn.
Pursotetut suklaakoristeet ovat näyttävä koriste täytekakulle. Katso Mika Parviaisen vinkit!
Kuinka syntyvät erilaiset suklaakoristeet? Katso videolta vinkit
Suklaalastut ja suklaarullat tuovat näyttävyyttä kakun päälle. Ne voi asetella myös kakun reunoille. Katso videolta, kuinka onnistut niiden valmistuksessa!
Näin teet suklaalastut, joilla voit koristella esimerkiksi täytekakun.
Ennen kuin suklaata käyttää suklaakoristeiden valmistamiseen, se kannattaa temperoida. Temperoitu suklaa on kauniin kiiltävää ja kestää koristeluissa.
Katso vinkit