Helpompaa, mitä uskoisi – näin leivot tuulihatut

Ihanan ilmavat tuulihatut ovat juhlapöytien suosikkiherkkuja – sekä makeilla että suolaisilla täytteillä. Katso videolta helpot ohjeet klassikkoleivonnaisen valmistamiseen.

Tuulihatuilla on haastavan leivonnaisen maine, mutta todellisuudessa herkun salaisuus on varsin yksinkertainen. Reseptiä noudattamalla pääsee jo pitkälle, ja leivonnaisen lässähtämisen voi välttää mielensä malttamalla: vaikka kuinka mieli tekisi, uuninluukkua ei kannata raottaa kesken paistamisen.

Tuulihattujen valmistamiseen tarvitset

Näin valmistat tuulihatut

  1. Laita kattilaan voi, maito, vesi ja suola. Kiehauta.
  2. Lisää jauhot ja sekoita.
  3. Kypsennä koko ajan sekoittaen.
  4. Vatkaa kananmunat yksitellen jäähtyneen massan joukkoon.
  5. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Laita massa pursotinpussiin ja pursota.
  7. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  8. Jäähdytä tuulihatut. Halkaise pohjat ja täytä haluamillasi täytteillä.

Testaa myös näitä

Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge
Oppitunti
Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Oppitunti
Jännittääkö kinuskin valmistaminen? Näillä opeilla onnistut