Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Käyttövalmiit juustoraasteet helpottavat ruoanlaittoa ja leivontaa. Mutta minkälainen raaste on parhaimmillaan pizzassa? Entä suolaisessa piirakassa? Kokosimme yhteen näppärät raastevinkit, joita noudattamalla käytät juustoja kuin ammattilainen.
Juustoa käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa monesta syystä. Suolaisen piirakan pohja mehevöityy kummasti, kun taikinaan piilottaa hieman juustoraastetta. Sipulikeiton ja uuniruokien, kuten makaronilaatikon, paistopinta puolestaan rapsakoituu juuston ansiosta upean rapeaksi. Eikä pidä unohtaa pizzaa ja lämpimiä voileipiä, jotka tuskin olisivat entisellään ilman ihanan venyvää juustoa.
Huippuluokan pizza ansaitsee huippuluokan juuston. Tässä juustomurussa yhdistyvät rakastetun mozzarellan ja mehevän fontalin parhaat puolet: juusto sulaa hyvin, venyy sopivasti ja ruskistuu kauniisti. Murumaisen rakenteensa ansiosta juustoa on helppo annostella. Valio mozzarella-fontal juustomuru sopii kaikenlaisiin pizzoihin, mutta erityisen herkullista se on pizzauunissa paistettavissa roomalais- ja napolilaistyylisissä pizzoissa.
Miedon täyteläinen pizzajuustoraaste on varma valinta koko perheen pizzaperjantaihin. Juustoraaste sulaa kauniisti ja mehevöittää mennessään pizzan kuin pizzan. Suikalemuotoinen raaste on helppo levittää.
Edellistä raastetta kevyempi versio. Nimensä mukaisesti pizzajuustoraaste on parhaimmillaan pizzassa, mutta sopii hyvin myös muuhun ruoanlaittoon ja leivontaan. Kevyemmän pizzajuustoraasteen rasvapitoisuus on 17 %.
Valio Koekeittiön suosikkiraaste. Aromikas ja täyteläinen cheddarraaste sopii käytettäväksi suositun Västerbotten-juuston tapaan esimerkiksi juustopiirakoissa, uuniruoissa ja leivonnaisissa. Parhaimmillaan ruoissa, joissa juusto saa loistaa pääroolissa.
Ihanan venyvä ja kauniisti ruskistuva mozzarella on maultaan mukavan mieto. Raaste on helppo levittää niin lämpimien voileipien kuin uuniruokien päälle. Erityisen herkullista mozzarella on uunipastoissa.
Valio Emmental punaleima juustoraaste sopii aikuiseen makuun. Voimakkaan pähkinäinen ja aromikas juusto luo ruokaan kuin ruokaan hienostuneen ja omaleimaisen säväyksen. Tämä juustoraaste on täydellinen valinta silloin, kun toivot juustoraasteelta mieleenpainuvaa makua.
Vähintään yhdeksän kuukautta kypsytetty Valio Mustaleima™ juustoraaste on maultaan vahva ja rikas. Juusto antaa herkullista makua kuorrutuksiin, kastikkeisiin ja keittoihin, mutta sopii loistavasti myös risottoihin ja pastoihin parmesaanin tapaan.
Aidosti erilainen. Chilillä ja jalapenolla maustettu juustoraaste on kätevä apu texmex-makujen ystävälle: se tuo ruokaan mukavaa mausteisuutta uskomattoman helposti. Kokeile ainakin burritoissa, suolaisissa piirakoissa ja uuniruoissa.
Suomalaisesta luomumaidosta Valion Joensuun juustolassa valmistettu raaste on sekoitus kotimaisia juustoja: goudaa ja kermajuustoa. Pehmeä ja maukas yleisraaste sopii kaikkeen ruoanlaittoon.
Valio AURA® sinihomejuuston ystävälle. Valmiiksi murennettu sinihomejuusto on helppo tapa lisätä ainutlaatuista AURA juuston makua ruokiin ja leivonnaisiin – aina pizzasta piirakoihin ja pastoihin.
Täysin kasvipohjainen Valio Oddlygood® Veggie raaste sopii sinne, minne perinteinen juustoraastekin: lämpimiin voileipiin, kastikkeisiin, uuniruokiin ja pizzoihin. Suomessa valmistettu raaste ei sisällä soijaa tai palmuöljyä.