Näin onnistut: mokkapalojen kuorrute

Mokkapalat on juhlien klassikkoleivonnainen, jonka paras osa on monien mielestä kuorrute. Kokosimme yhteen vinkit, joilla mokkapalojen kuorrute onnistuu.

Kahvin ja suklaan tasapaino tekee mokkapaloista täydellisen tarjottavan niin lasten kuin aikuistenkin makuun. Valmista kuorrute samalla, kun uunista nostettu pohja jäähtyy hiukan. Ota haluamasi koristeet, esimerkiksi nonparellit tai strösselit, valmiiksi esille ennen kuorruttamista, sillä ne pitää lisätä ennen kuin kuorrute ehtii jähmettyä liikaa.

Mokkapalojen kuorrutteen valmistus

  1. Sulata voi liedellä, mutta älä anna sen kiehua. Voi on valmis kuorrutetta varten, kun se on kokonaan sulanut.
  2. Ota levy pois päältä, mutta pidä kattila levyllä ja sekoita sulaneeseen voihin muut aineet. Saat tasaisen lopputuloksen, kun lisäät kaakaojauhon ja tomusokerin siivilän läpi.
  3. Kaada lämmin, hieman jäähtynyt kuorrute lämpimän pohjan päälle. Anna sen valua reunoille ja tasoita lopputulos lastalla.
  4. Levitä nonparellit tai muut haluamasi koristeet kuorrutteen päälle ennen kuin se ehtii jäähtyä.

Näin onnistut mokkapalojen kuorrutteessa

Valmistusohjeen lisäksi on hyvä pitää mielessä muutama käytännön vinkki. Vaikka leipominen ei ole rakettitiedettä, onnistunut leivonnainen vaatii kuitenkin tarkkaavaisuutta. Liian kuuma pohja tai liian jäähtynyt kuorrute vaikeuttaa onnistumista. Lue vielä nämä, niin voit hyvillä mielin siirtyä leipomaan.

  • Anna mokkapalojen pohjan jäähtyä hieman ennen kuorruttamista. Suoraan uunista otettu pohja on liian kuuma ja löystyttää kuorrutteen.

  • Älä keitä kuorrutetta, vaan lisää aineet kuumaan voihin, jolloin voi alkaa jäähtyä. Jäähtyessään kuorrutteen rakenne tulee oikeaksi.

  • Älä anna kuorrutteen jäähtyä liikaa, jolloin se on vaikea levittää. Jos tuntuu, että kuorrute ehti jäähtyä liian paksuksi, lämmitä sitä hiukan ennen levittämistä.

  • Jos mokkapalojen kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Kuorrute kuitenkin muuttuu paksummaksi voin jäähtyessä, joten kannattaa hiukan odottaa, ennen kuin lisää liikaa sokeria. Muuten kuorrutteesta tulee helposti liian makea.

Helpoimmat mokkapalat uutuuskermoila

Saisiko olla helppo vai helpompi versio? Helpot mokkapalat onnistuvat koululaiseltakin ja maailman helpoimmat mokkapalat syntyvät valmiista suklaakakkuaineksista ja suklaakermasta myyjäisiin vaikka samana iltana.

Klassiset mokkapalat ja uudet versiot

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä  aiheet:

Leivonta
Vaivattomat peltikakut
Tuotteen takana
Helpompaa leivontaa uutuuskermoilla
Leivonta
Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille