Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin onnistut täydellisen pihvin paistamisessa

Näin onnistut täydellisen pihvin paistamisessa

Hetki huoneenlämmössä, kuuma pannu, sopivasti mausteita ja tovin vetäytyminen. Hyvän pihvin paistaminen onnistuu kaikilta, kun perusperiaatteet ovat hallussa.

Jokainen voi oppia paistamaan kotikeittiössä täydellisen mehevän pihvin. Kaikki alkaa raaka-aineesta: valitse pihvilihaksi laadukasta ja mureaa lihaa. Sisä- ja ulkofilee toimivat hyvin, samoin possun kassler ja naudan entrecôte. Voit ostaa joko suojakaasuun pakattuja valmispihvejä tai lihatiskiltä juuri sopivaksi leikattuja pihvipaloja. Pihvi voi olla esimerkiksi naudan-, sian-, härän- tai hirvenlihaa.

Sopiva paino pihville on noin 100–150 grammaa. Jos sinulla on kokonainen filee, leikkaa se poikkisyin 2,5–3 sentin paksuisiksi pihveiksi.

Tip icon

Mikä on pihvin oikea sisälämpötila?

  • Naudanliha: Raa’an (raw) pihvin sisälämpötila on alle 54 astetta, puolikypsän (medium) noin 56–58 astetta, läpikypsän (well done) 65 astetta.
  • Porsaanliha: Possu paistetaan aina läpikypsäksi (sisälämpötila 70 astetta).
  • Lampaanliha: Lampaan voi paistaa joko mediumiksi (sisälämpötila 54–58 astetta) tai kypsäksi (sisälämpötila 64–67 astetta).

Search