Näin valmistuu ruskistettu voi ja voivaahto

Herkullisen pähkinäinen ruskistettu voi kruunaa niin suolaiset kuin makeatkin ruuat ja leivonnaiset. Katso videolta, kuinka näppärästi voin ruskistaminen onnistuu.

Ruskistettu voi on varsin trendikäs herkku. Sen maku on lempeän pähkinäinen ja se taipuu niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin ja leivonnaisiin. Kokeile ruskistettua voita sellaisenaan vaikkapa kalan tai paahdettujen juuresten kastikkeena sekä leivonnassa, tai vaahdotettuna leivän päällä. Valmistus käy näppärästi, eikä raaka-ainelistakaan päätä huimaa.

Ruskistettuun voihin tarvitset

Näin ruskistat voin

  1. Laita voi pannulle tai kattilaan.
  2. Keitä voita korkealla keskilämmöllä koko ajan sekoitellen.
  3. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu).
  4. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä.
  5. Kaada ruskistettu voi lämpöä kestävään kulhoon (esim. metallikulho) ja käytä.

Ruskistettu voivaahto

  1. Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä.
  2. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi yllä olevan ohjeen mukaan.
  3. Kaada ruskistettu voi lämpöä kestävään kulhoon (esim. metallikulho) ja anna jäähtyä viileässä.
  4. Vatkaa pehmennyt voi sekä jähmettynyt ruskistettu voi vaahdoksi ja tarjoile levitteenä.

Kokeile ainakin tätä

Perinteisen poronkäristyksen kruunaavat paitsi puolukat ja suolakurkut, myös pottuvoi, joka on maustettu ruskistetulla voilla.

Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge
Oppitunti
Kirkastettu voi - näin helposti se onnistuu
Oppitunti
Helpompaa, mitä uskoisi – näin leivot tuulihatut