Näin syntyy syntisen hyvä paholaisen kakku

Devil's food cake eli paholaisen kakku on amerikkalainen suklaakakku – ja syntisen hyvä sellainen! Kakku on pienehköstä koostaan huolimatta riittoisa, sillä suklaan ja makean ystävän herkkuhimo tyydyttyy melko pienestäkin palasta. Psst.... helppotekoisempaa ohjetta saa hakea!

Täyteläinen suklaakakku helposti

Paholaisen kakun reseptiä etsiessä vastaan tulee niin suklaakuivakakkuja kuin tuhdin täyteläisiä kerroskakkuja. Halusin tehdä kakusta jälkimmäisen kaltaisen ja lopputulosta maistaessani uskallan sanoa onnistuneeni: tämä tummanpuhuva suklaakakku on ehkä yksi suklaisimmista suklaakakuista, joita olen ikinä maistanut. Todellinen suklaanystävän unelma, sanoisin! Mehevä ja sopivan tiivis sekä täyteläinen.

Paholaisen kakun nimi on pakko tulla sen syntisestä herkullisuudesta; en keksi mitään muutakaan selitystä sille. Resepti on yksinkertaisuudessaan loistava: ei turhaa krumeluuria, ei liikaa touhuamista kakun ympärillä, ei koristeita tai kermapursotuksia.

Paljon makua pienessä paketissa

Paholaisen kakun kakkupohja leivotaan kompaktiin kokoon uunipellin avulla. Pienensin kakun paistoaluetta leivinpaperin ja uuninkestävän astian avulla. Näin pohja säilyy tahmean kosteana ja siitä voi leikata kakun kaksi mehevää kerrosta.

Pohjassa tummaa olutta ja täytteessä vadelmaa, kuorrutteessa sulatejuustoa

Halusin kakusta kaikkiaan helppotekoisen, joten otin apuun Valion valmiit tuotteet. Valio Viola® kinuski tuorejuusto on Nutellan kanssa taivaallinen pari suklaakakun täytteenä. Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa ei ihan heti keksisi käyttää makeassa leivonnassa, mutta lusikoitavan notkea Valio Koskenlaskija® Ruoka & dippi toimii kakun kuorrutteessa loistavasti.

Pohjaan lisäsin tummaa olutta, joka antaa makuun syvyyttä tumman kaakaojauheen rinnalla. Voit käyttää myös alkoholitonta olutta. Ihania suklaan kanssa sopivia makuja siis kakku täynnä.

Jos vain maltat odottaa, on kakku parhaimmillaan 1—2 päivän jälkeen teosta.