Näin teet hauskan ja helpon pokekakun

Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa suosittuihin Pokemon-hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä). Kokeile uutta ja helppoa tapaa valmistaa mehevä kakku!

Mikä pokekakku?

Poke cake – suomalaisittain pokekakku tai tökkäyskakku – antaa syyn hymyyn. Sen valmistus on helppoa ja jopa hauskaa. Amerikasta peräisin olevan hittileivonnaisen nimi tulee kakkuun tökityistä koloista, joihin voi valuttaa vaikka marjasosetta, suklaakastiketta tai kinuskia. Hyvin yksinkertaisesta kakusta saadaan siis ”poke-konstein” hauskan laikukas sekä erityisen mehevä ja maukas.

Pokekakkuohje: töki ja täytä

Ohjetta kehittäessämme kokeilimme monenlaisia kakkupohjia. Jotkut olivat liian hötöjä, joistakin kostuke katosi ja joissakin kolot repesivät. Sitten syntyi tämä, lempeästi vaniljainen kakkupohja, aivan omiaan pokekakuksi. Koloihin valutetaan mustikkakeittoa, yhtä ”kuningattaren” marjoista. Se on maullisesti ja värillisesti kuin piste iin päälle kuningatarrahkakuorrutuksen kanssa.

Tökkimiseen kannattaa käyttää esimerkiksi halkaisijaltaan sentin mittaista kauhan vartta tai veitsen kantaa. Älä tökkää aivan pohjaan asti ja pidä kolojen määrä maltillisena, jotta kakku pysyy koossa. Alla olevalta videolta näet, kuinka kakku syntyy.

  • Näin teet pokekakun

    Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa Pokemon-hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä).

Näin teet pokekakusta juhlavan

Itse kakku ei ole kovinkaan iso, mutta runsautta ja kokoa saadaan aikaan mehevillä päällisillä. Isommalle vierasjoukolle voi tehdä vaikka kaksi kakkupohjaa ja kostuttaa pokekolot mustikka- ja vadelmakeitolla. Vetäytymisen jälkeen laita kakut päällekkäin ja kuorruta ohjeen mukaan. Kakun kuorrutus käy helposti suoraan purkista levitettävällä kuningatarrahkalla, jota saa olla runsaasti. Päälle kerrostellaan kermavaahtoa ja marjoja. Pursotuksilla kakkuun saadaan toki halutessa lisää juhlavuutta.

Tutustu reseptiin

Lisää inspiraatiota, ihania reseptejä ja vinkkejä leivontaan löydät seuraavista osioista:

Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Leivonta
Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen