Helppoa ja herkullista – näin valmistat valkosuklaa-karpalocookiet

Cookiet, eli amerikkalaistyyliset reunoilta rapeat ja keskeltä pehmeät keksit, ovat helppoa ja nopeaa leivottavaa. Tämän videon ohjeilla onnistut, vaikka olisit leipomassa ensimmäistä kertaa.

Joko olet kokeillut superherkullisia ja helposti muunneltavia cookieita? Esittelemme alla olevalla videolla näppärän perusohjeen, joka käy pohjaksi monille erilaisille makupareille. Testaa videon tapaan valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita – tai sujauta mukaan omat suosikkisi.

Pssst! Cookiet rapeutuvat jäähtyessään, joten malta odottaa hetki ennen herkuttelua.

Näitä tarvitset

  • 250 g Valio voita

  • 2 ½ dl fariinisokeria

  • 1 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja

  • 3 ½ dl kaurahiutaleita

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 100 g valkosuklaata rouhittuna

  • 1 ½ dl kuivattuja karpaloita

Halutessasi voit korvata valkosuklaan ja kuivatut karpalot vaikkapa tummalla suklaalla ja pähkinöillä.

Näin onnistut

  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi.
  2. Lisää kananmunat. Jatka vaahdottamista vielä hetki.
  3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahdon joukkoon vähitellen.
  4. Lisää rouhittu valkosuklaa ja kuivatut karpalot.
  5. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin riittävästi tilaa, sillä cookiet leviävät paiston aikana.
  6. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge
Oppitunti
Helpompaa, mitä uskoisi – näin leivot tuulihatut
Oppitunti
Itse tehty korvapuustijäätelö – näin onnistut