Helppoja uuniruokia ja rakastettuja leivonnaisia – näitä ruokia suomalaiset kokkasivat vuonna 2022

Tarkistitko sinäkin kuluneen vuoden aikana reseptin lettutaikinaan ja pizzapohjaan? Entä valmistitko nachopeltiä? Kurkkaa, ovatko omat luottoruokasi Valion reseptipalvelun suosikkireseptien joukossa.

Vuoden 2022 aikana sähkön hinta nousi reippaasti, ja etenkin loppuvuotta kohti ilman uunia syntyvät ruoat ja leivonnaiset kasvattivat suosiotaan. Koko vuoden tilastoissa tämä ei kuitenkaan vielä näy, sillä mukaan mahtuu monta ihanaa uuniruokaa ja uunin lämpöä kaipaavaa leivonnaista.

1. Lettutaikina

Suomalaiset totisesti rakastavat lettuja, sillä lettutaikinan ohje kiilasi Valion reseptipalvelun suosituimmaksi ohjeeksi jo toistamiseen. Tarjoile voissa rapeaksi paistetut letut simppelisti kermavaahdon ja hillon kera, tai valmista suolainen täyte vaikkapa jauhelihasta tai pinaatista ja juustosta. Herkullista!

2. Mokkapalat

Mokkapalat ovat koko perheen mieleen, ja ihan syystä. Tällä rakastetulla reseptillä nappaat pisteet kotiin, olipa kyseessä lastenjuhlat, kahvihetki tai urheiluseuran myyjäiset.

3. Pannukakku

Pannukakku on hernekeiton luottokaveri, mutta maistuu toki myös viikon muinakin päivinä. Jos haluat pannukakusta ruokaisamman version, jätä sokeri pois ja sujauta mukaan raastettua porkkanaa, kinkkua, pekonia tai pakastepinaattia.

4. Pizzapohja

Pizza on viikonloppuruokien ehdoton ykkönen – ja samalla mitä mainioin hävikkiruoka. Sujauta mukaan kinkkua, tonnikalaa tai kasviksia ja raasta mukaan jääkapin perälle jääneet juustot. Jos aikaa on joku kerta enemmän, testaa myös kylmässä hitaasti kohotettavaa napolilaista pizzapohjaa.

5. Kinkkukiusaus

Saisiko olla jotain edullista ja mukavan helppoa? Kuuden raaka-aineen kinkkukiusaus on monen arjen sankarin luottoresepti, josta riittää isommallekin joukolle. Jos kiire puskee päälle, paista kiusaus uunin sijaan mikrossa. Valmista 25 minuutissa!

6. Kaalilaatikko

Yksinkertaisen ihanaa. Kaalilaatikko luottaa kinkkukiusauksen tapaan perinteisiin raaka-aineisiin, joista on helppo kokata hyvää. Varaa lisukkeeksi maun viimeistelevää puolukkasurvosta.

7. Lasagne

Perinteinen lasagne kuuluu suomalaisten suosikkeihin, mutta tiesitkö, että variaatioita riittää varmasti jokaiseen makuun? Jos lasagne alkaa kaivata vuonna 2023 uutta makua, testaa ainakin tulisella chorizolla tuunattua versiota. Helppoa ja edullista reseptiä kaipaavalle ehdotamme pinaatti-tonnikalalasagnea.

8. Nachopelti

Rentoa, helppoa ja ihanan herkullista. Nachopelti on erinomainen valinta illanistujaisiin, koko perheen peli-iltoihin ja perjantaipurtavaksi. Pssst! Muista myös nachopellin herkullinen sukulainen, broilerilla tuunattu partypelti.

Keittiössä nyt
Viisitoista muistojemme kouluruokaa – jotka valmistuvat helposti myös kotona
Leivonta
”Huippuhyvä jälkiruokakakku” – listasimme seitsemän suklaakakkujen suosikkia
Sesonki
Suomalaisten kotiruokasuosikit