Jauheliha pelastaa monet arki-illat: nopeat lihapullat, fajitakset ja pastat syntyvät hetkessä. Kun kaipaat klassikoita, valmista mehevä lasagne tai kaalilaatikko.
Monen jääkaapissa on aina paketillinen jauhelihaa odottamassa. Tässä kymmenen varmaa jauhelihareseptiä, jotka ehdit valmistaa myös kiireisenä arki-iltana.
Jotain nopeaa ja hyvää uudella twistillä? Tee pastan tai perunoiden kylkeen AURA sinihomejuustolla maustettu jauhelihakastike. Lehtiselleri ja timjami tuovat kastikkeeseen mehevää makua.
Syksyn erikoisherkku ja helppoudestaan huolimatta näyttävä ateria syntyy bolognesekastikkeesta ja uunissa paahdetusta spagettikurpitsasta. Kypsän kurpitsan hedelmäliha riivitään haarukalla spagettimaisen irtonaiseksi kuoren sisään, ja kastike lusikoidaan sen päälle.
Kun saat sienisatoa metsästä tai kaupan hyllystä, pyöräytä AURA murulla mehevöitetty lihapullapannu. Sipuli ja puolukat tuovat esiin sienten syksyisen maun.
Suolaista piirakkaa on helppo tehdä kerralla pellillinen, jolloin syötävää riittää isolle porukalle tai useammalle aterialle. Munakoiso, salaattijuusto ja oliivit tuovat piirakkaan ihanan täyteläistä ja välimerellistä makua.
Mehevää ja täyttävää lasagnea ilman pastaa – vaihda tällä kertaa lasagnelevyt pariin munakoisoon. Jauhelihakastike ja täyteläinen juustokastike kerrostetaan vuokaan paistettujen munakoisoviipaleiden väliin.
Oikaise vähän ja vaihda perinteiset lindströminpihvit murekkeeseen. Juustoiseen versioon lisätään punajuuren ja sipulin lisäksi Koskenlaskijaa
Maistuisiko meksikolainen? Kääräise tortillan sisään helppo ja mausteinen papu-jauhelihatäyte. Kermaviili ja juustoraaste tekevät kokonaisuudesta täyteläisen ja tasapainoisen.
Kattilaan tomaattikastiketta, lihapullat, spagettia, juustoa ja oliiveja – siinä on yhden pannun lihapullapasta. Eikä tiskiäkään tule paljon.
Perjantai-ilta, elokuva ja nachopelti ovat voittamaton yhdistelmä. Nachopellillä nachot saavat seurakseen jauhelihakastiketta, juustoista dippiä, avokadotahnaa ja tuoreita yrttejä.
Jauheliharuokien kärkeen kuuluu luonnollisesti myös perinteinen kaalilaatikko. Vaikka paistoaika on pitkä, resepti on helppo: suikaloi, kypsytä ja sekoita. Sitten vain annetaan koko upeuden muhia.