Nyt syödään vohveleita! Tässä parhaat reseptit vohvelipäivän viettoon

Tiesitkö, että lauantaina 25.3.2023 vietetään kansainvälistä vohvelipäivää? Nappaa tästä herkulliset vohvelireseptit ja yllätä perhe rapeilla herkuilla.

Jos vohvelit tuovat edelleen mieleesi lastenkutsut tai kultaisella kasarilla kaappiin hankitun vohveliraudan, joka sittemmin sai pölyttyä ihan rauhassa, on aika pistää asenteet uusiksi! Vohvelit nimittäin kuuluvat juuri nyt trendiherkkujen parhaaseen kastiin.

Vohveleita joka makuun

Vohveleissa on, mistä valita! Paista vohvelipäivän kunniaksi helpot juustovohvelit, rapsakat ja rakkaudentäyteiset sydänvohvelit tai suklaan ystävälle sopivat kaakaovohvelit. Jos vohvelipäivän kahvipöytään kokoontuu isompi perhe, kokoa vohveleista näyttävä vohvelikakku. Valinnanvaikeuden iskiessä vohvelitaikinasta valmistuu niin suolaiset kuin makeatkin vohvelit.

Kolme hyvää syytä syödä vohveleita juuri nyt:

  1. Vohvelit ovat nousseet rymisten unohdetusta retroherkusta trenditietoisten herkuttelijoiden rapeaksi valinnaksi. Eikä vohveleita tehdä nyt vain kotona, sillä aiemmin ulkomailla ilahduttaneet vohvelibaarit ovat rantautuneet myös Suomeen. Vohveleihin voi törmätä kahviloissa ja ravintoloissa, aina torikahviloista hienompiin ravintoloihin saakka.
  2. Vohvelit syntyvät helposti ja niiden monipuolisuus vakuuttaa vaativammankin herkuttelijan. Eikä huolta, jos et osaa valita suolaisen ja makean täytteen väliltä. Sama perusvohveli nimittäin sopii molemmille täytteille.
  3. Vohvelit ovat kaikkea muuta kuin tylsää tarjottavaa! Nauti vohvelit perinteisesti makeiden tai suolaisten lisukkeiden kera, pyöräytä vohveli tötteröksi tai rakenna vohveleista näyttävä vohvelikakku.

Näillä onnistut

Perinteiset vohvelit ovat parhaimmillaan Valio kuohukerman ja mansikkahillon kanssa tarjoiltuna. Rahkan ystävä puolestaan lusikoi vohveleilleen Valio maustettua rahkaa ja viileiden makujen kaveri Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöä. Herkullisen täyte syntyy myös vaniljakreemistä ja vaahdotetusta kuohukermasta.

Herkullista vohvelipäivää!

Kiinnostaako leivonta? Entä kotikeittiöiden puhutuimmat reseptit? Tilaa Valion uutiskirje ja saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!

  • Valion uutiskirje

    Kerran viikossa julkaistava Valion uutiskirje kokoaa yhteen kauden makeimmat reseptit, kotikeittiöiden ajankohtaisimmat puheenaiheet sekä herkulliset uutuudet ja kilpailut. Valion uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä, mistä ruokamaailmassa puhutaan.

  • Pullaposti

    Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.