Valiolaiset ja Herra Oltermanni turvaavat kouluteitä

Lähdemme elokuussa turvaamaan pienten koululaisten matkaa useilla paikkakunnilla, joissa on Valion toimipiste. Mukana menossa on myös Herra Oltermanni. Valitut tienylitykset tai risteykset ovat alakoulujen läheisyydessä, joissa liikenne on vilkasta. Toimimme yhteistyössä koulujen kanssa ja vinkit turvallisen koulumatkan tukemiseen on antanut Liikenneturva.

– Koulun alku syksyllä kuuluu vuoden tärkeimpiin tapahtumiin lapsiperheissä. Siksi me valiolaiset tahdomme parantaa kouluteiden turvallisuutta. Olemme itse mukana turvaamassa suojateitä ja risteyksiä elokuussa viikolla 33. Liikenneturvallisuus on myös esillä elokuun Oltermannin mainoskampanjassa, jossa muistutamme autoilijoita pienistä tiellä liikkujista. Toteutamme myös muutaman autojen nopeutta mittaavan ulkomainoksen, jossa autoilija voi konkreettisesti kiinnittää huomiota omaan tilannenopeuteensa kertoo markkinointipäällikkö Sanna Kuosa Valiolta.

Mukana on tietysti Herra Oltermanni, sillä Valio Oltermanni on erityisesti lapsiperheiden rakastama juusto.

Liikennekasvatusta ruohonjuuritasolla

Valiolaiset näkyvät koulutiellä 11 paikkakunnalla ympäri Suomen: Haapavedellä, Helsingissä, Vantaalla, Oulussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Suonenjoella, Seinäjoella, Lapinlahdella, Äänekoskella ja Riihimäellä.

He ovat paikalla risteys- ja tienylityskohdissa keltaisissa huomioliiveissään ja varmistavat pienille koululaisille turvallisen tienylityksen.

– Meidän tehtävämme on tehdä suojatiestä turvallisempi auttamalla lapset tien yli ja lisäämällä huomioliiveillämme tienylityksen huomaamista autoilijoiden keskuudessa. Emme siis ohjaa autoliikennettä vaan opastamme ja autamme lapsia. Oppimista tapahtuu konkreettisessa tienylitystilanteessa huomattavasti tehokkaammin kuin pelkästään luokkahuoneessa, Kuosa sanoo.

Liikenneturvan vinkit turvalliselle koulutielle

  1. Aloita koulutien harjoittelu hyvissä ajoin. Suunnittele sopivin reitti kouluun – turvallisin reitti ei välttämättä ole se lyhyin.
  2. Sovi lapsen kanssa kännykän käytöstä liikenteessä. Kävellessä katsotaan liikennettä, ei ruutua.
  3. Kävelevä koulubussi. Jos tienylityksiä on runsaasti, perustakaa lähialueen perheiden kanssa kävelevä koulubussi, jossa yksi vanhempi saattaa isomman joukon kerrallaan kouluun.
  4. Lapselle on hyväksi kävellä edes osa koulumatkasta itse – se kartuttaa liikennetaitoja ja saattaa myös virkeämpänä koulupäivään.

Valio Oltermanni® on lapsiperheiden suosikki

Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto. Mieto maku varmistaa, että tämä juusto on ihan kaikkien perheenjäsenten mieleen.

Tutustu Valio Oltermanni® tuotteisiin
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›